Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oproep: stuur jouw mooiste herinnering en foto van Wenen ‘95 in!

Het voetbal ligt door de uitbraak van het coronavirus stil, maar wij zijn desondanks achter de schermen met iets tofs bezig. Iets waarmee we onze leden hopelijk alsnog kunnen vermaken nu wordt opgeroepen zo veel mogelijk binnen te blijven. Maar om dat iets voor elkaar te krijgen, hebben we wel jouw hulp nodig!

27 maart 2020 - 14:05
AFC014000098_0005
Deze beelden laat onze harten nog steeds sneller kloppen. © Ajax Images

Het puntertje van Patrick Kluivert in Wenen viert dit jaar een prachtig jubileum. Op 24 mei is het alweer 25 jaar geleden dat het gouden Ajax de Europese voetbalharten veroverde en de cup met de grote oren omhoog hield. Dat lijkt ons een mooi moment om hier nog eens op bijzondere wijze bij stil te staan.

We zijn achter de schermen bezig met iets tofs. Iets heel tofs zelfs! Iets om deze historische gebeurtenis 25 jaar na dato nog eens her te beleven. Voor dit project hebben we echter wel jouw hulp nodig. We zijn namelijk op zoek naar supporters die kort wat willen vertellen over hun mooiste herinnering aan de gewonnen finale in Wenen.

Denk dan aan supporters die hun club achterna reisden en live in het stadion aanwezig waren, maar ook aan de fans die de rondvaart en huldiging meemaakten. Als je een tof verhaal hebt over hoe je juichend voor de buis stond, mag dat uiteraard ook!

Bij toffe verhalen horen natuurlijk ook toffe foto’s. Een stukje bewijslast, zeg maar. Hoe meer, hoe beter! We zijn niet alleen op zoek naar plaatjes van juichende Ajacieden in het stadion of voor de televisie, maar ook van andere momenten rondom die historische dag. Het vertrek in Amsterdam, kiekjes vanuit het vliegtuig, de rondvaart, de huldiging, enzovoort!

Wil jij ons daarmee helpen? Stuur dan jouw mooiste herinnering en foto van Wenen ’95 naar webredactie@svajax.nl. Let wel op: om de foto zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, zijn we op zoek naar beelden van hoge kwaliteit! Vergeet ook niet een kort verhaaltje mee te sturen over waarom deze foto tot jouw favoriete herinnering behoort.

We zijn heel benieuwd waar jullie mee op de proppen komen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >