Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keeper Reiziger zorgt eindelijk voor winst penaltyreeks in Youth League

Het is bij de derde poging in drie jaar tijd dan eindelijk gelukt! Ajax onder 19 stoot een keer een ronde door in de Youth League na het nemen van strafschoppen. Het lukte in de reguliere speeltijd (0-0) niet om af te rekenen met Atlético Madrid, maar het scenario dat zich ontvouwde, was vele malen mooier. Vraag maar aan Daan Reiziger!

03 maart 2020 - 17:11
ajaxatleticoyouthleaguecar
Wat in de JC Arena niet lukte, gebeurt op De Toekomst wel: door! © Pro Shots

Reiziger werd vlak voor het volspelen van de negentig minuten speeltijd in de ploeg gebracht. Hij loste Calvin Raatsie af, die in de 89 voorgaande minuten het doel verdedigde. En tijdens de penaltyreeks werd helder waarom trainer John Heitinga van keeper wisselde.

De opgetrommelde Reiziger deed precies wat er van hem werd verwacht door maar liefst drie van de acht strafschoppen te keren. Van de drie missers ging er geen enkele bal naast, over of tegen de paal. Nee, het waren telkens de handschoenen van Reiziger die anders bepaalden.

Het vervolmaken van de negentig minuten kwam neer op niet meer dan uitzitten. Het bleek voor de bespelers van De Toekomst erg moeilijk om Atlético onder druk te zetten. Het gemis van een lekker aanspeelpunt deed zich voelen, maar omgekeerd konden de Spanjaarden ook niet veel. Je kon best spreken van een wedstrijd die op slot zat.

De beslissing kwam voort vanaf de penaltystip en er was een reeks van zestien strafschoppen voor nodig. Reiziger moest in totaal drie strafschoppen keren omdat twee van zijn ploeggenoten even goed missers lieten aantekenen. Dat is voor Ajax onder 19 niets nieuws. De vorige twee keren kwam het Europese avontuur ten einde door gemiste penalty's.

De strafschop van Sontje Hansen ging trouwens maar net binnen. Er gebeurden rondom die pingel allerlei gekke dingen. Hansen moest de bal van de scheidsrechter nog een keertje goed leggen, de aanloop was vrij lang en hij veranderde onder het klaarstaan nog een keer van rechts naar links... om vervolgens nipt te scoren.

De veldspelers van Atlético waren er zo heilig van overtuigd dat Hansen ging missen dat zij al hun eerste passjes richting het doel zetten om een feestje te gaan vieren. Maar de bal ging 'gewoon' tegen de touwen, handen werden voor de ogen geslagen en vervolgens was het laatste woord aan Reiziger.

Dat laatste woord loog er niet om: Reiziger stopte eerst zijn derde strafschop van de middag om vervolgens de aangewezen nemer weg te sturen en zelf de bal op te eisen. Ook de afsluiter was er eentje in stijl: de keeper ging vol voor de rechterbovenhoek en schoot de bal heerlijk tegen de touwen!

Ajax onder 19 meldt zich in de kwartfinales van de 'baby-Champions League' en krijgt daarin Rode Ster Belgrado of FC Midtjylland tegenover zich. Het zou fijn zijn als het dan lukt om in de reguliere speeltijd wel kansen te creëren en te scoren, want een ontknoping als deze krijg je geen tweede keer voor elkaar!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1234875684520177664

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >