Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gemeente en KNVB: ‘Wij verwachten dat Brabanders advies RIVM opvolgen’

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente gaat dus gewoon door. Toch roept dat vragen op, want veel Ajaxsupporters komen uit Brabant. Precies, de provincie die het hardst is getroffen door het coronavirus en waar al het voetbal is afgelast.

11 maart 2020 - 17:40
publiek-1200
Ajax - FC Twente gaat door, maar roept wel vragen op. © De Brouwer

Je kunt dus best de vraag stellen hoe handig het is om in Brabant alles stil te leggen om vervolgens wel veel supporters uit dat gebied zondag naar de uitverkochte Johan Cruijff Arena te laten komen. Supportersvereniging Ajax telt bijvoorbeeld al ruim 15.000 leden uit Brabant. Dat is zo’n dikke 12 procent van het totale ledenbestand.

De KNVB roept Brabantse Ajaxsupporters op het advies van de RIVM te volgen. Het advies waarin Brabanders wordt gevraagd om zichzelf zeven dagen sociale onthouding op te leggen. Of dat gebeurt, is natuurlijk niet controleerbaar - ook zondag niet. Je kunt aan de buitenkant niet zien waar iemand vandaan komt.

De bond roept supporters met ziekteverschijnselen sowieso op sociale contacten te beperken en thuis te blijven, zo lezen we op de website van de bond.

Verder vraagt de KNVB iedereen de adviezen van het RIVM in acht te nemen. Denk hierbij aan het niet schudden van handen en het regelmatig wassen van diezelfde handen (ook in het stadion). Verder roept de bond op lekker in de binnenkant van je elleboog te hoesten of te niesen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

Je moet in die zin dus uitgaan van het gezond verstand van mensen en dat is ook precies zoals de gemeente Amsterdam in de wedstrijd zit, zo leren we van een belletje naar het stadhuis.

“In de regio Amsterdam-Amstelland gaan sportwedstrijden op dit moment gewoon door,” aldus de woordvoerster van burgemeester Femke Halsema. “Verder gaan wij ervan uit dat mensen in Noord-Brabant het advies van het RIVM en de GGD volgen: het matigen van sociale contacten en aangaan van alleen strikt noodzakelijke nieuwe sociale contacten.”

Fabian Nagtzaam, directeur van supportersvereniging Ajax: “Naast dat de gemeente vraagt om eigen verantwoordelijkheid te nemen, roepen wij Fox Sports op haar kanalen open te stellen. Zo kan elke Ajacied met een kaartje voor Twente-thuis toch de wedstrijd zien, mocht hij of zij besluiten zondag niet af te reizen naar de Johan Cruijff Arena.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >