Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fitte Labyad staat te trappelen om weer wedstrijdritme op te doen

De van een blessure teruggekeerde Zakaria Labyad kijkt vol verwachting uit naar de herstart van de competitie. De aanvaller liep in november een vervelende knieblessure op, maar is inmiddels weer volledig hersteld. Labyad wil nu vooral weer ritme opdoen tijdens trainingen en oefenwedstrijden.

14 maart 2020 - 11:44
Copyright-ProShots-5485261
Op Franse bodem ging het mis voor Labyad. © Pro Shots

Het laatste optreden van Labyad dateert alweer uit november vorig jaar, toen Ajax het in een Champions League-uitwedstrijd opnam tegen Lille OSC. De aanvaller kreeg door kwetsuren van zijn medespelers weer eens de kans om zich te laten zien, maar raakte tijdens de confrontatie op Franse bodem vervolgens ook zelf geblesseerd.

Er werd in eerste instantie gevreesd voor een langdurige blessure aan zijn kruisband, maar later bleek dat Labyad een scheurtje in zijn meniscus had opgelopen. Desondanks was dat een flinke streep door de rekening van de Marokkaan. “Het doet wat met je, vooral in zo’n wedstrijd. Je staat voor het eerst in de basis in de Champions League,” vertelt Labyad bij Inside Ajax.

Een blessure komt nooit op het goede moment, maar voor Labyad was de timing wel heel ongelukkig. “Het heeft pijn gedaan. Ik ben niet van steen en heb ook gevoel. Natuurlijk word je daar emotioneel van, maar het moest zo zijn,” stelt de aanvaller die erin gelooft dat alles met een reden gebeurt.

We zijn zo’n vier maanden verder en Labyad is inmiddels weer volledig hersteld. “Het gaat heel goed. Ik train sinds anderhalve week weer volledig mee met het elftal en heb helemaal geen last meer. Mentaal ben ik er sterker door geworden, maar vooral fysiek. Het is nu een kwestie van ritme opdoen.”

Dat laatste kan nog wel eens een dingetje worden. Al het voetbal in Nederland is tot en met 31 maart afgelast en het is vooralsnog onduidelijk hoe het daarna verder moet. Labyad hoopt daarom op een andere manier om toch ritme op te kunnen doen. “We spelen momenteel geen wedstrijden, dus er zal ongetwijfeld wel een oefenwedstrijd worden gepland.”

Als de competitie na de 31e weer wordt hervat, zou Labyad met Ajax op zondag 5 april tegen PEC Zwolle spelen. Er valt op dit moment echter niet te voorspellen of er begin april weer kan worden gevoetbald.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >