Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eredivisie geeft hoop op afmaken seizoen 2019/2020 nog niet op

Er bestaat nog altijd een kans dat seizoen 2019/2020 'gewoon' wordt uitgespeeld. Dit kunnen we opmaken na het overleg tussen alle betrokken partijen. Hoewel het openbare leven tot 1 juni plat blijft liggen, is het niet uitgesloten dat er na 6 april weer mag worden gevoetbald.

24 maart 2020 - 15:04
stoeltjes-1200
Tribunes blijven leeg. Dat is wel een ding dat zeker is... © Pro Shots

Hoewel je vanaf nu een boete kunt krijgen als je met meer dan twee personen te dicht bij elkaar in de buurt staat, is er nog steeds hoop dat er na 6 april weer kan worden gevoetbald. Er is overleg geweest tussen het rijk en het betaald voetbal. Wat blijkt? Er geldt een uitzondering.

Wedstrijden en competities in de sport vallen nu dus buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een beslissing worden genomen in aanloop naar 6 april.

Voor nu staat slechts vast dat er voor 1 juni zonder publiek moet worden gespeeld. Hierbij geldt uiteraard als eerste voorwaarde dat de competitie voor die tijd hervat moet worden. Die kans is iets gegroeid, maar het is nog altijd niet zeker dat dit ook gaat gebeuren.

Het lijkt aannemelijker dat de deadline van 6 april wordt verlengd, maar tot wanneer? Niemand die het weet, niemand die er een zinnig woord over kan zeggen.

Voor het geval dat wordt inmiddels gewerkt volgens drie verschillende scenario's: de competitie wordt uitgespeeld voor 30 juni, de competitie wordt met toestemming van de Uefa uitgespeeld na 30 juni of de competitie wordt niet uitgespeeld.

Het blijft een puzzel, zo klinkt het vanuit organisaties als de KNVB in koor, en bovendien is zonder ingrijpen van de Uefa het uitspelen van de competitie na 30 juni niet mogelijk. De Uefa is zelf ook nog bezig met het opstellen en uitwerken van allerlei scenario's. Die uitkomsten zijn vroeg of laat nogal belangrijk omdat ze ook voor de eredivisie terzake doen.

Kortom, we zijn nog niet heel veel wijzer...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >