Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Duel Ajax onder 19 in Youth League nog niet officieel afgelast

Van links tot rechts wordt zo'n beetje alles afgelast, maar weet je welke wedstrijd er nog 'gewoon' op het programma staat? FC Midtjylland versus Ajax in de kwartfinales van de Youth League. De Uefa heeft een crisisberaad uitgeschreven, maar nog niets officieel afgelast.

12 maart 2020 - 16:40
ajaxonder19denemarkencar
Ajax onder 19 in spanning tijdens de penaltyreeks tegen Atlético. © Pro Shots

Het bestaat haast niet dat de Onder 19-ploegen van Midtjylland en Ajax het tegen elkaar opnemen, maar vooralsnog staat er geen streep door de wedstrijd. Het duel staat op het programma voor dinsdag 17 maart en er is sowieso al geen publiek welkom.

Publiek is dus niet welkom, maar spelers en begeleiding worden vooralsnog 'gewoon' verwacht. Dit terwijl zowel in Denemarken als Nederland het advies voor de samenleving steeds strenger wordt, in een poging de uitbraak van het coronavirus nog enigszins te beteugelen.

Denemarken neemt behoorlijk rigoureuze maatregelen en roepen zo'n beetje iedereen op om thuis te blijven. Scholen gaan op slot, ambtenaren worden met betaald verlof gestuurd. Dit gebeurt in een reactie op een verdubbeling van het aantal positief geteste personen op het coronavirus.

Het aantal positieve Denen gaat richting de drie nullen, terwijl ook in Nederland steeds verdergaande maatregelen worden getroffen. Er geldt een verbod op bijeenkomsten van meer dan honderd personen, waardoor het zo'n beetje is uitgesloten dat er sportevenementen plaatsvinden.

Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat er een streep gaat door het treffen tussen de talenten van Midtjylland en Ajax, maar de Uefa heeft het rode potlood nog niet gebruikt. Daarom heeft de Deense club toch maar eens navraag gedaan, voorlopig zonder resultaat.

Aangezien ook in Denemarken met het oog op de volksgezondheid zo'n beetje alle sportwedstrijden zo'n beetje zijn afgelast, kun je de uitkomst wel al raden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >