Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boze Tadic windt zich op over domino-effect bij elf individuen

Dusan Tadic mocht het allemaal komen uitleggen. Waar vrij veel spelers de laatste tijd bedanken voor aangevraagde gesprekjes stond de aanvoerder een klein kwartiertje de schrijvende pers te woord. De uitspraken van Tadic logen er niet om, want het gaat de verkeerde kant op met Ajax.

02 maart 2020 - 11:10
bozetadicazcar
Vijf nederlagen in tien duels is voor Tadic onverteerbaar. © Pro Shots

Voor de tweede keer dit seizoen werd een marge van zes punten ingeleverd en slechts op basis van het betere doelsaldo blijft Ajax koploper. Misschien moeten we daar zelfs 'nu nog' aan toevoegen, want als het zo doorgaat, wordt er geen tweede keer op rij aan pakschaal gedaan.

Dat besef lijkt te zijn ingedaald bij Tadic. Dat is alvast winst, maar hoe kan Ajax er nu voor zorgen dat het weer opkrabbelt? “Dit valt niet te accepteren. Het is ongelooflijk. We spelen een slechte wedstrijd en komen onze afspraken niet na,” aldus de Serviër tegenover onder meer Ajax Life.

“Als één speler te laat komt, klopt ons systeem niet meer. Dan krijg je een domino-effect en als dat optreedt, zie je dat wij overal moeite mee krijgen. Wij spelen als team niet goed genoeg. En als het team niet goed genoeg is, dan is niemand goed. Wij moeten onszelf als elftal verbeteren en wel in ieder aspect: druk zetten, verdedigen, aanvallen. Samenspel.”

Alleen dan bestaat er een kans om deze situatie om te draaien. De ploeg oogt als elf individuen die toevallig hetzelfde shirt dragen en het elkaar eerder moeilijk dan gemakkelijk maken. Het ongemak spatte er tijdens de topper tegen AZ (0-2) vanaf, want we zagen diverse spelers uit pure onvrede en frustratie wilde armgebaren maken.

“Of ik boos ben? Ja, ik ben boos. Op mezelf, op iedereen. We kunnen dit niet accepteren. Het is pijnlijk. We moeten in de spiegel kijken en dat doe ik zelf altijd als eerste. Ik voel me goed, ben niet moe, maar moet beter spelen. Ik kan beter. Ik moet beter. We starten twee keer slecht en komen niet in ons spel. Daardoor wordt alles slecht.”

De statistiek dat in de laatste tien speelronden alleen RKC Waalwijk (7) vaker heeft verloren dan Ajax (5) zorgt voor onbegrip bij Tadic. Hij kan het zich amper voorstellen en vraagt eerst voor de zekerheid na of het wel klopt, maar vierde nederlaag in korte tijd komt flink binnen. “Dat is onmogelijk, wij kunnen dit niet accepteren.”

Het zal een gezellige boel zijn geweest in de kleedkamer en ook de binnenkomst maandag op De Toekomst gaat vast met weinig plezier gepaard. Tadic: “Het is heel teleurstellend. Als we zo blijven spelen, worden we geen kampioen. Het was vorig jaar juist zo mooi om kampioen te worden. Als we weer iets moois willen beleven, moeten we terug naar onze manier van spelen. Niet alleen afspraken maken, maar ook afspraken nakomen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >