Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beste Ajacieden, hou afstand!

Ajacieden, we moeten even praten. Het is serieus. Er wordt al weken niet gevoetbald en we doen niets liever als de coronacrisis over een tijdje voorbij is, maar dan wel graag in een volle Johan Cruijff Arena. En gevuld met de supporters die er voorheen ook waren. Kortom, hou afstand!

22 maart 2020 - 13:04
evenpratencar
Ajacieden, gebruik jullie gezonde verstand! © De Brouwer

Hoewel we op Teletekst veel liever kijken naar de stand van de eredivisie – Ajax staat nog altijd bovenaan – zijn we deze dagen vooral druk met pagina 101 voor RIVM-updates, curves, exponentiële groei en zorgen over voldoende mondkapjes en beademingsapparatuur.

Terwijl de helden van de zorg alles doen om de vele zieke mensen te helpen, is het wel zo fijn als wij op onze beurt het zorgpersoneel helpen. En niet alleen door te applaudisseren of zingen. Heel leuk dat de Japanse bloesem in het Amsterdamse bos in bloei staat, maar dat kun je prima een jaartje missen. Volgend jaar is die boom ook weer roze.

Het bezoeken van de markt kun je ook best een keertje overslaan. Net als die bos- of strandwandeling. En bespaar je dat tripje naar het tuincentrum. Je ziet nu wat voor ellende er al is gekomen van carnaval vieren en wintersporten alsof er niets aan de hand is...

Bedenk dat dit allemaal voor je eigen bestwil is. En, misschien nog wel belangrijker: ook voor die van een ander. We hebben de laatste dagen al diverse oproepen gezien, onder meer van Ajaxspelers, en wij sluiten ons daar bij aan.

Het is allemaal niet zo ingewikkeld: gewoon 1,5 meter afstand houden van elkaar! Dat kan toch niet zo moeilijk zijn? En als je loopt te hoesten, kuchen of snotteren dan blijf je binnen. Want het is niet de bedoeling dat je iemand anders aansteekt. Hoe prettig je je zelf nu ook voelt. Daar kopen opa en oma straks niets voor.

We praten slechts over een kleine investering. Voor jezelf, voor anderen... Kortom, voor de goede zaak! Nogmaals: wij hopen van harte dat er spoedig weer wordt gevoetbald en dat de tribunes snel als vanouds volstromen, want we missen het ontzettend.

Maar voor nu: blijf bij voorkeur lekker thuis, hou anders 1,5 meter afstand en gebruik bovenal je gezonde verstand zodat we elkaar later kunnen treffen in de Johan Cruijff Arena!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >