Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - PEC Zwolle en overig voetbal tot en met 6 april afgelast

De situatie rondom de coronauitbraak verandert zo’n beetje dagelijks en ook zondag is er nieuws. De KNVB schrapt al het betaald en amateurvoetbal tot en met maandag 6 april. Dat betekent dat ook door Ajax – PEC Zwolle een streep gaat.

15 maart 2020 - 19:33
arena-gesloten-1200
Voorlopig blijft het stil rondom de Johan Cruijff Arena... © Ajax Life

De wedstrijd tussen Ajax en de blauwvingers uit Zwolle stond voor zondag 5 april om 14.30 uur op het programma, maar de tourniquetjes van de Johan Cruijff Arena blijven gesloten.
 
Dat is geen verrassing, zeker gezien de aangescherpte maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De al geldende maatregelen werden verlengd tot en met 6 april en er kwam nog een hele set aanvullende maatregelen bij. Zo gaan de scholen, restaurants en sportclubs tot genoemde datum op slot.
 
Welke gevolgen dat precies voor het verloop van de eredivisie gaat hebben is nu de grote vraag waar we vast op korte termijn een antwoord op krijgen. Ajax - PEC is na Twente-thuis en de klassieker in elk geval het derde eredivisieduel van Ajax dat niet doorgaat. Ook niet onder publiek.
 
Ajax kwam zondag zelf met het bericht dat de jeugdopleiding tot en met dinsdag 31 maart gesloten zou blijven, maar dat kan dus wel eens tot en met 6 april gaan duren, zeker gezien de berichtgeving van het kabinet zondagmiddag en de KNVB later die avond.

Bovendien zullen de maatregelen zich niet beperken tot de jeugd, maar ook de ploeg van Erik ten Hag zal een clever plan moeten bedenken om fit te blijven, want de bond adviseert clubs om niet collectief te trainen.
 
Het kabinet maakte namelijk bekend dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus eveneens voor de trainingsfaciliteiten en de stadions van het betaald voetbal. Dus er kan voorlopig een hangslot op het hek van sportpark De Toekomst.

Verder lezen we op de site van de KNVB: "We houden voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden."
 
Bijzondere tijden in elk geval. Wordt snel vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >