Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hengelt Giovanni Manson Ribeiro binnen

Transfernieuwtje op deze matchday! Ajax contracteert  Giovanni Manson Ribeiro. De achttienjarige Braziliaanse speler is afkomstig van Santos FC. Hij heeft een contract getekend dat loopt van 1 februari 2020 tot en met de zomer van 2024.

04 maart 2020 - 11:21

Zijn volledige voetbalnaam is alvast om van te smullen. Manson Ribeiro, die onder de naam Giovanni speelt, werd op 31 januari 2002 geboren in Bauru, Brazilië. De aanvallende middenvelder sluit in eerste instantie aan bij Jong Ajax en zet zijn eerste stappen in wit-rood-wit dus in de Keuken Kampioen Divisie.

Op 25 februari liet Ajax weten zich tot de Fifa  te hebben gewend om de transfer van Giovanni af te ronden. De overgang werd namelijk tegengehouden door Santos FC en de Braziliaanse voetbalbond.

De wereldvoetbalbond heeft nu aan de KNVB en Ajax laten weten dat Giovanni met onmiddellijke ingang geregistreerd kan worden als contractspeler van Ajax, waarmee een vervelende transfersoap kan worden afgerond. Ajax betaalt Santos een opleidingsvergoeding. 

We zouden graag van alles en meer over Giovanni willen melden, maar echt superveel weten we eigenlijk niet van de jonge Braziliaan. De jongeling komt vooral in actie voor Santos FC onder 20 jaar. Hij is in elk geval één meter 76 hoog en weegt zo’n zestig kilo.

Zoals dat vaak gaat, hebben wij ook eens wat filmpjes op YouTube bekeken en daaruit lijkt Giovanni oog te hebben voor zijn medespelers en bovendien in het bezit van een goed rechterbeen. Ook met zijn techniek lijkt het wel snor te zitten.

Maar goed, YouTube geeft natuurlijk maar een eerste indruk, weten wij ook. Na Antony is Giovanni de tweede Braziliaanse speler die Ajax in korte tijd aantrekt. We zijn benieuwd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >