Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax doet jeugdopleiding tenminste tot en met 31 maart op slot

De uitbraak van het coronavirus heeft een grote invloed op de dagelijkse gang van zaken. Dat zal niemand zijn ontgaan. Het druppelt altijd naar beneden en daarom is ook het volgende nieuws: de jeugdopleiding van Ajax blijft tot en met 31 maart gesloten.

15 maart 2020 - 17:41
toekomstopslotcar
Voorlopig geen doelpunten meer op De Toekomst... © Pro Shots

Dit betekent dat er tijdens deze periode niet wordt getraind door de jeugdteams en er geen overige activiteiten plaatsvinden. Ook is de School van de Toekomst dicht en blijft het gehele sportcomplex voorlopig gesloten voor externe bezoekers.

De KNVB maakte donderdag al bekend dat al het voetbal tot en met 31 maart is afgelast, van betaald voetbal tot de laagste klasse van de amateurs. Op een later moment wordt bekend wanneer deze wedstrijden worden ingehaald.

De vraag is of wedstrijden überhaupt kunnen worden ingehaald of dat er vroeg of laat wordt besloten om een punt te zetten achter het seizoen, maar dit lijkt een punt van latere zorg. De kans lijkt overigens zeer groot dat de datum van 31 maart alweer is achterhaald.

Kort na publicatie van het bericht van Ajax volgde in politiek Den Haag een persconferentie waarop nog verdergaande maatregelen werden aangekondigd. Vanaf maandag tot 6 april gaan scholen in navolging van HBO en universiteiten ook dicht en de horeca gaat tot die dag net zo goed op slot.

De eerstvolgende wedstrijd van het eerste elftal staat gepland voor zondag 5 april. Die dag wordt om 14.30 uur gespeeld tegen PEC Zwolle, maar gezien alle maatregelen die worden genomen en de tijdsspanne van drie weken, kun je bij dit potje voetbal al zeer je vraagtekens plaatsen.

Voetbal is ook maar relatief in deze tijden, waarin met alle mogelijke middelen een virus moet worden bestreden. Desondanks is het de bedoeling dat het eerste elftal en Jong Ajax maandag 'gewoon' een training afwerken op De Toekomst.

De KNVB heeft in de afgelopen dagen richtlijnen gedeeld met betaald voetbalclubs voor wat betreft trainingen en selecties die samenkomen, maar meer wilde de voetbalbond hier nog niet over kwijt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >