Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bespreekt ‘straatvoetbalkwestie’ intern met Promes

Al het voetbal ligt stil en dat is best lastig. Zeker als je beroep profvoetballer is. Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen en dus is samen sporten momenteel niet toegestaan, al ging Quincy Promes toch de straat op met Daishawn Redan.

30 maart 2020 - 09:49
Promes-12004
Ajax spreekt Promes aan op zijn actie en houdt het verder intern. © De Brouwer

Als twee bekende profvoetballers (Redan speelt bij FC Groningen) samen voetballen op straat, valt dat op. Dat is geen rocket science. Redan liet in een reactie tegenover RTV Noord echter weten dat hij alleen met Promes aan het trainen was en dat het nu allemaal iets groter is gemaakt dat het eigenlijk was. 

Hoe dan ook, er kwamen meerdere gasten bij en een filmpje was al snel geboren. Een filmpje dat met de snelheid van het licht op sociale media belandde. Promes lijkt er wel schik in te hebben, doet zijn bekende mask-off dingetje en we horen teksten als ‘quarantaine squad’. Op de beelden zien we zo’n tien man met elkaar in de weer.

Het valt allemaal niet in de categorie handig, zeg maar. De oproep aan Nederlanders is om thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en vervolgens zien we een voetballer van Ajax doodleuk een balletje trappen met wat gasten op een trapveldje. Tja.

Ajax zal ongetwijfeld onaangenaam verrast zijn door de beelden van Promes, maar gaat er naar buiten toe niet al te diep op in. Wel heeft de aanvaller wat uit te leggen. “We bespreken het met hem en houden het verder intern,” aldus een woordvoerder in reactie op de vraag van Ajax Life hoe de club hierin gaat handelen.

Bij FC Groningen liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten te kijken welke maatregelen getroffen gaan worden tegen Redan. Bij de club willen ze hun speler wel eerst spreken, maar Fledderus bevestigt direct dat dit tegen de afspraken in was.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >