Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

KNVB blijft zoeken naar oplossing die maar lastig lijkt te vinden

Premier Mark Rutte was duidelijk in zijn persconferentie: het profvoetbal ligt minimaal tot 1 juni stil. Ook zonder publiek wordt er niet gespeeld. De KNVB kwam niet veel later met een reactie, maar trekt de stekker nog niet direct uit seizoen 2019/2020.

31 maart 2020 - 20:24
tagliafico-12005

Het spelen van wedstrijden, zelfs zonder publiek, is vergunningsplichtig en evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn tot 1 juni uit den boze. Ook het profvoetbal. Rutte was helder en dat besef lijkt nu ook in de Zeister bossen te zijn doorgedrongen.

Dat is best gek, want de KNVB dacht eerder nog dat het een uitzonderingspositie had. De bond schrijft nu op zijn website: “Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is. Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden.”

Hoe nu verder is de grote vraag, maar je kunt je toch bijna niet voorstellen dat er een ontsnapping wordt gevonden. Het volledig afblazen van seizoen 2019/2020 is daarom een reëele mogelijkheid, zo zegt ook de KNVB, al is dat natuurlijk gemakkelijk gezegd. Het betekent nogal wat, als dat de uitkomst zou worden. Wat te denken van de financiële gevolgen voor alle clubs en hun medewerkers?

De voetbalbond: “Wij – KNVB, ECV en CED – beseffen dat het voorgoed afbreken van de noodgedwongen stopgezette betaald voetbalcompetities ook een mogelijkheid lijkt. Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, die past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die aansluit bij wat UEFA zal adviseren.”

Daarover wordt woensdag meer duidelijk, zo is de hoop. Dan bespreekt de Uefa met alle aangesloten voetbalbonden de situaties binnen alle competities. De KNVB stelt dat de uitkomsten van die vergadering van groot belang zijn. “We willen als Nederlands voetbal zo veel mogelijk eenduidig optrekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen.”

Je kunt zeggen: waarom beslist de KNVB niet zelfstandig om de stekker uit het seizoen te trekken? Er bestaat mogelijk enige angst dat een eigen koers varen niet lekker valt bij de Uefa en dat daarom nog even gewacht wordt wat de uitkomst is van de gesprekken van woensdag.

Wordt hopelijk snel vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >