Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman moet operatie ondergaan en ligt er twee maanden uit

Er waren mensen die dachten dat het meeviel, maar wij vreesden al een beetje voor slecht nieuws. En die vrees is nu bewaarheid. Joël Veltman is opnieuw vrij lange tijd uitgeschakeld met een blessure aan zijn knie. De verdediger moet geopereerd worden en is twee maanden uitgeschakeld.

10 februari 2020 - 11:38
Veltman-12004
Pfoe, vervelend nieuws. Veltman ligt er twee maanden uit... © Pro Shots

Veltman heeft een flinke geschiedenis met knieblessures en stond al zeker twee keer langs de kant met kapotte kruisbanden, opgeteld met andere ellende en dit is een nieuwe tegenvaller. Ajax is schaars met details, maar er is schade aan de rechterknie.

Die schade moet via een operatie worden gerepareerd en dit betekent dat de 28-jarige Veltman zich eens te meer zal moeten terugvechten. Net als vorig seizoen. Toen miste hij een groot deel van 2018/2019, waarna hij zich in het staartje van een jaar sprookjesvoetbal terug knokte in de basis.

Veltman schopte het zelfs weer tot het Nederlands elftal en zijn deelname aan het EK wordt niet direct in twijfel getrokken, maar fijn is natuurlijk anders... En alsof de blessure voor Veltman zelf nog niet erg genoeg is, wordt Ajax opnieuw geconfronteerd met een blessuregeval.

Gelukkig lijkt Daley Blind hersteld van zijn ontstoken hartspier en heeft Ajax voor de laatste linie ook Perr Schuurs nog achter de hand, maar het blessurespook blijkt vrij standvastig in Amsterdam rond te hangen. De ene na de andere tegenvaller wordt geïncasseerd.

Het stomme is dat we niet eens direct in detail kunnen aanwijzen waar en wanneer Veltman precies geblesseerd raakte, maar op die manier ontstaan juist vaak de meest vervelende blessures. Je kunt beter een tik op je knie krijgen waarna zich een flinke bult ontwikkelt dan moeten afhaken zonder dat er een tegenstander in de buurt was.

Beterschap, Joël!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >