Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré glundert bij gedachte aan speelminuten in Europa League

Lassina Traoré kan donderdag zomaar aan de aftrap verschijnen in het Coliseum Alfonso Pérez, het onderkomen van Getafe Club de Fútbol. Een gedachte die ook in het hoofd van de jonge spits rondspookt en dat maakt hem op voorhand enthousiast.

18 februari 2020 - 08:56
traore-12003
Traoré over Getafe-uit: 'Het zal waanzinnig worden'. © Ajax Images

En logisch ook! Erik ten Hag doet gezien de huidige blessuregolf steeds vaker een beroep op de negentienjarige Traoré, die inmiddels de voorkeur krijgt boven collega én leermeester Klaas Jan Huntelaar. “Misschien wordt het mijn eerste Europese wedstrijd. Ik heb er echt zin in,” aldus een glunderende Traoré voor de camera van Ajax TV.

“Het is een hele belangrijke wedstrijd. De Europa League is van een ander niveau, daarom moeten we alles goed doen. Ik doe wat ik moet doen en dus zie ik de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.”

Vertrouwen is precies wat zijn trainer in hem heeft, zo bleek al uit zijn teksten op persconferenties. Ten Hag: “Lassina maakt een prima ontwikkeling door en hij heeft de potentie basisspeler te worden. Hij is fysiek heel sterk en brengt een hoop snelheid mee. Wel moet hij koelbloediger worden. Dat is het laatste stapje dat Traoré moet zetten. Maar hij biedt zich nu aan als serieuze optie.”

De rechtsbenige Traoré kwam inmiddels al acht eredivisieduels in actie, waarin hij tweemaal trefzeker was. Voor Jong Ajax speelde hij dit seizoen zeventien wedstrijden, waarin hij liefst dertien doelpunten produceerde.

Het gaat al met al snel voor de boomsterke spits, die dagdroomt over een belangrijke rol donderdag. “Het zal waanzinnig worden. De eerste vijf minuten zullen geweldig worden. En dan weet ik dat ik er moet staan. Als ik op het veld sta, dan zorgt de adrenaline dat ik er klaar voor ben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >