Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Getafe ziet Ajax nog altijd als favoriet in tweeluik

Die tweede treffer van Getafe kan wel eens de doodsteek blijken voor de Europese aspiraties van Ajax. Dat is verschrikkelijk en pijnlijk toch gelijk of is het ook na de 2-0 nog niet gespeeld? De trainer van Getafe, Jose Bordalás, beschouwt de Ajacieden nog steeds als favoriet.

21 februari 2020 - 12:54
bordalasfavocar
Getafe wist het strijdplan van Bordalás weer eens perfect uit te voeren. © Pro Shots

Alleen al op basis van naam en faam begon Ajax als favoriet aan het tweeluik, maar vergeet niet dat we hier te maken hebben met de nummer drie van Spanje. Een ploeg bovendien die een heel naar en vervelend spelletje speelt, waarmee op Atlético Madrid na zo'n beetje iedereen het moeilijk heeft.

Het is logischer dat niemand de schoonheid inziet van het gevloek, getier en getreiter van Getafe, maar effectief is het wel: Ajax trapte met open ogen in de opgezette val. Maar er is in de return nog een ontsnapping mogelijk, zo beredeneert Bordalás halverwege de zestiende finales van de Europa League.

“Ik geloof in wat we doen en het team opereerde geweldig, maar dit? Zo'n avond had ik me zelfs in mijn dromen niet ingebeeld,” aldus de trainer. “Mijn spelers en onze supporters moeten hier zeker van genieten, maar Ajax blijft favoriet. Dat heeft voor mij geen enkele twijfel.”

Wij hopen van harte dat Ajax iets van geleerd van de vreemde heenwedstrijd en in de return wel zijn eigen spelletje gaat spelen. De Ajacieden kunnen tenminste iets anders doen en verbeteren, waar Getafe moet zorgen dat de klok blijft functioneren. En ook een klok die stilstaat, heeft twee keer per dag gelijk...

Bordalás: “De manier waarop een voetbalelftal werkt vertoont grote overeenkomsten met een horloge. Als er een onderdeeltje faalt, hoe klein ook, stopt de klok met tikken. Tijdens het eerste duel met Ajax hebben wij fantastisch gefunctioneerd. Alles draaide. Daardoor waren we ertoe in staat om een krachtig team als Ajax te neutraliseren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >