Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe laat jij Ajax stormen in Utrecht?

Als FC Utrecht en Ajax elkaar zondag treffen, dan is de kans groot dat dit gebeurt onder onstuimige weersomstandigheden. Wij hopen echter vooral dat het Ajax is dat stormt in de Galgenwaard. Maar in welke formatie moet dat gebeuren? Daarvoor kijken we jou weer lief aan. Hup, drop snel jouw opstelling en deel deze met de wereld!

07 februari 2020 - 14:16
ten-hags-elf-12006
Allemaal op weg naar een basisplaats? © Ajax Images

Het beste nieuws richting Utrecht-uit is natuurlijk de terugkeer van Daley Blind in de wedstrijdselectie. Wat hebben we de Ajacied gemist en wat zijn we blij dat alles is goedgekomen. Ook Ryan Babel kan volgens Erik ten Hag spelen, maar de trainer kan sowieso geen gebruik maken van Hakim Ziyech, Joël Veltman, David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes.

De ziekenboeg is dus nog altijd tjokvol en met name de diepgang van Ajax heeft daaronder te leiden. Hoe dat op te lossen? Sergiño Dest naar voren schuiven als flankspeler? De jonge Ajacied gaf al aan dat best te willen doen, als blijkt dat hij daar nodig is. We zijn benieuwd of jij dat een goed idee vindt en daarom rollen we de bal naar jouw hoek om daar een ei over te leggen.

Jazeker, we vragen jou mee te denken over de hopelijk zegevierende formatie tegen Utrecht. De thuisploeg zal er een vechtpotje van willen maken en dus moet er een Ajax worden samengesteld dat hier onderuit kan voetballen. En als dat niet lukt, dan moet het ertegen opgewassen zijn. Wellicht is het een optie om Lisandro Martínez op het middenrif te posteren? Blind en Perr Schuurs kun je dan weer centraal achterin neerzetten.

Maar goed, wat wij vinden is niet zo interessant. We zijn vooral benieuwd naar jouw ideale opstelling. Deze kun je samenstellen in onze app, dus zet ‘m snel op je telefoon. Kies na het openen van de app voor het tabblad ‘de tribune’ en selecteer de uitpot tegen Utrecht.

Vervolgens bepaal je de in jouw ogen beste tactiek en sleur je spelers naar hun gewenste positie. Zodra jouw ideale opstelling een feit is, kun je deze via social media delen met #tenhagself.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >