Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet finetuning ontbreken bij 'stroperig' Ajax

We zijn erg blij met de terugkeer van Daley Blind en Hakim Ziyech, maar er is blijkbaar ook een keerzijde. Beide spelers moeten ingepast worden, zo stelt Erik ten Hag. En waar je zou denken dat Ajax met dit duo gemakkelijker voetbalt, bleek tegen RKC (3-0) wellicht het tegenovergestelde.

16 februari 2020 - 22:00
hagrkcthuiscar
RKC-thuis biedt Ten Hag wat stof tot nadenken. © Pro Shots

Het is in die zin misschien maar goed dat RKC-thuis als opwarmertje kon dienen voor een periode van de waarheid, want het gaat er nu echt om voor Ajax. Niet alleen wacht de dubbele ontmoeting met Getafe in de Europa League, ook in de eredivisie moet de ploeg spijkers met koppen slaan.

Het gaat te ver om te stellen dat Ajax tegen RKC de plank figuurlijk missloeg, maar heel best was het allemaal niet. Dat erkende Ten Hag ruiterlijk. Hij kon niet anders. “We willen Blind en Ziyech terug in de ploeg brengen, maar dat komt onze automatismen niet ten goede,” aldus de trainer.

“Dit zag je ook terug. Het spel stroopte wel eens en we kregen niet het tempo in de wedstrijd zoals je dat vooraf verwacht. We slaagden er daardoor niet in om de tegenstander al op eigen helft vast te zetten en we speelden in een lager tempo, waardoor ook de dynamiek ontbrak.”

Op een andere dag had RKC best een doelpuntje kunnen maken of zelfs een pijnlijke speldenprik kunnen plaatsen, maar daar was het de dag niet naar. Daardoor boekte een zakelijk en zuinig Ajax weliswaar een overwinning, maar was Klaas Jan Huntelaar nodig voor een leuk slotakkoord.

“We lieten RKC er zelfs een paar keer uitkomen, maar drie keer scoren en nul tegen is prima. We moeten snel terug naar onze automatismen. Daar moet donderdag tegen Getafe zeker een vervolg aan gegeven worden,” zo blikte Ten Hag voor zijn doen vrij kritisch terug op weer een gewonnen wedstrijd.

Het klinkt stiekem een beetje gek: Blind en Ziyech keren terug, maar dit gaat tot op zekere hoogte juist ten koste van het veldspel van Ajax? Je zag inderdaad dat Ziyech een beetje zoekende of zelfs wat overmoedig was in zijn ijver om als vanouds het ritme van een wedstrijd te bepalen, maar toch.

Ten Hag: “Nou, om te beginnen staan Daley en Hakim normaal gesproken samen op het veld! Ze zijn allebei een periode eruit geweest en het zijn goede spelers, maar als het echt zo simpel was, deden we het allemaal...”

De trainer voegde hier aan toe dat hij er nog eens goed over moet nadenken of Blind en Ziyech allebei beginnen tegen Getafe.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >