Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht Ziyech weer bij selectie tijdens RKC-thuis

Hakim Ziyech is op de weg terug en Erik ten Hag verwacht zelfs dat de spelmaker er zondag bij is als Ajax het in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen RKC Waalwijk. De bekerpot van woensdag tegen Vitesse lijkt nog net even te vroeg te komen voor Ziyech.

10 februari 2020 - 10:11
ziyech-12008
Ajax kan de impulsen van het duo Blind-Ziyech echt uitstekend gebruiken! © Ajax Images

Het is al met al goed nieuws, want elke speler die terugkeert uit de overvolle ziekenboeg is er eentje. En Ziyech is er zelfs niet zomaar eentje. En dan was er ook al dat goede nieuws met betrekking tot Daley Blind. Het zijn zaken om blij van te worden, want Ajax kan de impulsen van het duo werkelijk uitstekend gebruiken.

Ten Hag gaf zondagavond bij het programma Rondo een update over de stand van zaken rondom Ziyech en stelde dat hij het dicht bij een terugkeer binnen de lijnen is. We zagen de international vrijdag dan ook al op het veld wat sprintjes trekken, samen met Zakaria Labyad.

Ajax reist woensdag richting de Gelredome voor de kwartfinale tegen Vitesse. Aan tafel bij Jack van Gelder werd niet uitgesloten dat Ziyech zelfs dan al een rol van betekenis kan spelen, maar Ten Hag tempert die verwachting wel. “Ik denk dat dat nog wat vroeg is. We kijken van dag tot dag, maar zondag moet hij er weer bij kunnen zijn.”

Als Ten Hag spreekt over Ziyech, dan klaart het gezicht van de trainer volledig op en noemt de Ajacied één van de grootste leiders van zijn ploeg. “Hij is niet alleen ti-ta-tovenaar. Ik denk dat Hakim is getransformeerd van een individualist naar een leider in teamverband. Dat is al onder Peter Bosz gestart. Hij neemt zo veel verantwoordelijkheid. Als je ziet wat hij doet bij balverlies, hoe veel ballen hij dan wint. Dat is ongekend.”

Waar Blind en Ziyech dus weer terugkeren, daar is het nog wel wachten op het herstel van Joël Veltman, Quincy Promes, David Neres en Labyad. Het kwartet lijkt voorlopig nog niet inzetbaar en het is afwachten hoe lang het herstel van de spelers zal duren. Ajax gaat een drukke periode in met Vitesse-uit, RKC-thuis, Getafe-uit, Heracles-uit, Getafe-thuis en AZ-thuis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >