Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Babel weet zelf ook dat het beter moet’

Erik ten Hag verschuilt zich niet graag achter blessures en dat siert de coach. Maar hij weet ook dat het gemis van Hakim Ziyech, Quincy Promes en David Neres nu aardig bepalend blijkt. Het zijn spelers die dit Ajax voorin keihard nodig heeft.

23 februari 2020 - 20:37
ten-hag-12006
Ten Hag weet dat het beter gaat als de ziekenboeg leeg raakt. © Pro Shots

Iedereen bij Ajax zegt hetzelfde: ja, er zijn blessures, maar de huidige groep moet dit kunnen opvangen. Dat klinkt aardig en vooral niet kinderachtig, maar feit is dat dit Ajax flink aan kwaliteit inboet als een aantal toppers niet meedoet.

Dat is gelijk een reden waarom Ten Hag niet wanhoopt na de derde uitnederlaag op rij in de eredivisie. “We weten waar de problemen liggen. Het schort ons op dit moment aan aanvallers, maar er zijn spelers aan het terugkeren,” doelt de trainer bijvoorbeeld op Promes, die alweer op het trainingsveld was te zien.

“Dan komt er ook een beetje creativiteit bij en dan gaan we ook weer beter spelen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want dit was een totaal onnodige nederlaag. We kregen heel veel mogelijkheden, maar scoorden er niet uit. Daarna volgt één moment van onachtzaamheid en verliezen we alsnog.”

Dat moment van onachtzaamheid betrof Daley Blind. De verdediger, samen met Andre Onana een van de betere Ajacieden, liet zich wegzetten door Cyriel Dessers, die vervolgens werkelijk prachtig raakschoot. De bal sloeg keihard binnen, waar Ajax zelf allang had moeten scoren, maar dat naliet.

“De kansen gaan er gewoon niet in,” somberde Ten Hag tijdens het perspraatje achteraf. “Met deze resultaten is het bij ons altijd crisis. We moeten de rust bewaren. We weten waar de oorzaken liggen en die kunnen we niet van vandaag op morgen oplossen, maar we werken er wel hard aan.”

Een pijnlijk moment was de wissel van Ryan Babel voor debutant Danilo Pereira. Babel heeft nog niet kunnen overtuigen sinds zijn terugkeer en de wissel was veelzeggend. Ook in Almelo had Babel vaak ruzie met de bal en wilde het allemaal niet lukken.

Ten Hag: “Met transfers in januari is het altijd lastig, want er is weinig tijd om te wennen. Ryan weet zelf ook dat het beter moet. Hij werkt er keihard aan en op de training zie ik goede dingen, maar in de wedstrijd komt het er niet altijd uit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >