Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Pfff! Waarom gaat iedereen nou weg...?

Het is woensdag als ik een appje krijg van dochter Emma. Haar berichtjes zijn altijd ultrakort maar krachtig, zo ook nu. Er staat letterlijk: ‘Pap, Ziyech weg stom’. Daar moet ik het mee doen. Of toch niet?

14 februari 2020 - 09:47
Blog-1200-ziyech-frenkie-beek
Langzaam valt een prachtelftal uit elkaar... © Pro Shots

Op moment dat ze mij het appje stuurt, ben ik zelf al een update aan het tikken over het gegeven dat Ziyech ons gaat verlaten. Ik reageer dus niet gelijk op het appje van junior en dat valt niet lekker, blijkt al snel...

-BLIEB-

Yup, weer een berichtje. Weer Emma. Waarom ik niet reageer op het ‘grote nieuws’ en waarom spelers de hele tijd maar weggaan. Het lijkt even alsof ze mij er persoonlijk voor verantwoordelijk houdt. Ik app terug dat ik even bezig ben en dat ik het ook allemaal superstom en vervelend vind.

-BLIEB-

Nog een appje: ‘Iedereen gaat maar de hele tijd weg...’ Achter het zinnetje staat een smiley die duidelijk niet lacht. Het stoom komt uit de neusgaatjes.

Voor mijn dochter is het – en dat vind ik eigenlijk wel mooi – onbegrijpelijk dat Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Justin Kluivert, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en nu dus Hakim Ziyech weggaan bij Ajax. Waarom zou je gaan? Het is toch tof bij Ajax? We zijn toch de beste club? Mooi dat ze er zo naar kijkt.

Waarom zou je gaan? Het is toch tof bij Ajax? We zijn toch de beste club?

Tijdens het avondeten gaat het er nog even over. Ik probeer uit te leggen dat het nooit echt anders is geweest. Ik zag spelers als Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Jari Litmanen, Wesley Sneijder, Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic en De Boertjes vertrekken. Het kwam altijd goed. Soms duurde het even, maar het kwam altijd goed.

Emma heeft er geen boodschap aan en snapt het nog altijd niet. Of wil het niet snappen. Wel vindt ze stoer dat Suarez en Zlatan bij Ajax hebben gespeeld, al weet ze dat louter van oude beelden en plaatjes. Maar toch.

Ik probeer nog uit te leggen dat er in andere landen meer geld geharkt kan worden, dat het tof is om in grote competities te spelen, tegen grote clubs in fantastische stadions en dat het altijd uitkomen in de Champions League ook een belangrijke reden kan zijn om Ajax te verlaten. En dat Donny van de Beek de volgende wel zal zijn.

Emma prikt een sperzieboon aan haar vork.

“Ik vind het nog steeds stom.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >