Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe blessuregolf bij Ajax 'onverklaarbaar' voor Promes

De ziekenboeg bij Ajax bestaat momenteel uit een half basiselftal. We dachten juist dat er licht was aan het einde van de tunnel, maar uitgerekend tijdens een zware fase van het seizoen vallen er weer spelers weg. Quincy Promes kan er met zijn hoofd niet bij...

03 februari 2020 - 15:13
quincyweerblessacar
Het gewraakte moment in beeld: werkt dit lang door? © Pro Shots

Promes is zelf misschien wel het beste voorbeeld van hoe snel het perspectief kan veranderen. De aanvaller was bezig aan zijn derde wedstrijd sinds zijn rentree van een kuitblessure en kwam er steeds lekkerder in. De inbreng van de vleugelflitser was van belang tijdens de aanvalsgolven.

De man van vele intikkers – dit klinkt lullig en zo is het zeker niet bedoeld – kon in de 35ste minuut juichen, maar amper tien minuten later was zijn wedstrijd afgelopen. Het schoot in zijn hamstring na het uitvoeren van een hakbal, die hij plaatste in de hoop een teamgenoot kansrijk te maken.

“Het is een smetje, al die blessures. Drie spelers, die ook nog eens basisklant zijn, dus dat wordt een probleem. Ik heb geen idee hoe dit kan! Dit is mijn tweede blessure in korte tijd, in mijn hele carrière zelfs. Daarom ben ik zelf ook nog zoekende,” aldus Promes in gesprek met Ajax Life.

De grote vraag blijft desondanks: hoe kan dit? Erik ten Hag voert het drukke speelschema plus overbelasting aan als oorzaak voor het vele fysieke ongemak waardoor Ajax wordt geplaagd. Op het eerste gezicht lijkt te hard trainen uitgesloten, want alles wordt toch constant gemonitord?

“Ik ga niet met het vingertje wijzen naar onze medische staf. Nee, zeker niet. Dat is te gemakkelijk. We zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor ons eigen lichaam. Dus nee, ik denk niet dat het aan de staf ligt. Het is voor mij onverklaarbaar. Als ik het wist, zou ik het zeker zeggen!”

Drie noodgedwongen wissels zorgden ervoor dat het nog bibberen werd in de slotfase. Dit omdat het spel na een aardige start verder en verder inkakte, terwijl het niet lukte om meer dan één treffer afstand te nemen van PSV. En je weet dat de Lampenclub vaak nog toeslaat in de slotfase.

“Ik had snel gedoucht en volgde de tweede helft vanaf de bank. Het was flink stressen in de laatste minuten en ik hield mijn hart vast. Gelukkig liep het goed af,” vervolgt Promes, die een mri-scan zal ondergaan om de precieze schade vast te stellen.

“Ik kan gelukkig wel lopen en weet niet precies wat ik mankeer, maar wie mij een beetje kent die weet: Quincy gaat er niet zomaar uit. Ik kon echt niet verder. Daarom denk ik dat er schade is. Het kwam puur door die hakbal. Daarvoor voelde ik nog helemaal niets. Echt balen!”

Los van Promes haalden ook Ryan Babel (rug) en Joël Veltman (knie) het einde niet van PSV-thuis en ontvingen Donny van de Beek en Carel Eiting verzorging. Tel hier de blessures van Daley Blind (hartspier), Zakaria Labyad (knie), David Neres (knie) en Hakim Ziyech (kuit) nog bij op en je weet hoe de vlag erbij hangt.

Overigens is er optimisme over het herstel van Blind en Ziyech. Er lijkt zelfs een klein kansje aanwezig op een rol van betekenis tijdens de uitwedstrijd van zondag tegen FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >