Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht, Ajax en KNVB houden storm Ciara in de gaten

Het belooft een turbulent weekeinde te worden! Dit heeft niet eens zozeer puur met FC Utrecht - Ajax te maken, maar betreft vooral de strijd tegen de elementen. Die elementen zijn sowieso van invloed, want het gaat stormen. De omstandigheden worden gemonitord in aanloop naar zondag.

07 februari 2020 - 16:48
stormutrajacar
Hopelijk kunnen we twee keer juichen: omdat het doorgaat en vanwege winst! © Pro Shots

De storm die zondag wordt verwacht en tegen de avond haar hoogtepunt beleeft, is de eerste Nederlandse storm met een naam. Ciara heeft de twijfelachtige eer. De komst van Ciara wordt aangekondigd door diverse meteorologen die op hun beurt alvast de nodige waarschuwingen in petto hebben.

Er worden heftige windstoten verwacht, zowel aan de kust als in het binnenland. En dus klinken er al flink wat waarschuwingen in rubberentegelparadijs Nederland. Blijf binnen, lezen we. Parkeer je auto niet onder een boom, horen we. En wie weet past de NS zijn dienstregeling aan.

Als het echt zo hard gaat waaien, is het dan wel handig om een lekker potje te voetballen? Nou, dat is een heel klein beetje de vraag. Utrecht, Ajax en de KNVB houden de situatie in de gaten. En als blijkt dat er gegronde reden voor twijfel is, worden zondagochtend al vroeg de koppen bij elkaar gestoken. Dit blijkt onder meer uit een mailtje dat is gestuurd naar de 1200 Ajacieden die een kaartje hebben voor Utrecht-uit

Er wordt ruim op tijd besloten of het veilig genoeg is om Utrecht - Ajax zondag rond lunchtijd (aftrap 12.15 uur) wel of niet door te laten gaan. Ga er voorlopig echt maar vanuit dat er 'gewoon' wordt gevoetbald, maar je weet het soms niet hè. Als er wordt opgeroepen om binnen te blijven en auto's niet onder een boom te parkeren...

De kans is groot dat het KNMI zaterdag in de loop van de middag voor bepaalde provincies code oranje afgeeft en misschien wordt er later doorgeschakeld. Daar zijn allemaal protocollen voor die nageleefd moeten worden. Een puntje van aandacht is echter dat zulke codes niet altijd terecht zijn gebleken. Soms was er uiteindelijk nul komma niets aan de hand.

Een of andere code is daarom niet direct een reden om bij voorbaat een wedstrijd af te gelasten, maar misschien kun je de sneeuwval rond Ajax - PSV van 2017 nog herinneren. Ook toen was er code oranje afgegeven, maar de topper ging gewoon door. Dat het voor veel supporters serieus gevaarlijk werd om op pad te gaan, telde niet mee.

Diezelfde dag werd de aftrap van Utrecht - Feyenoord uitgesteld in een ultieme poging om het veld nog sneeuwvrij te maken, maar dit bleek onbegonnen werk. Terwijl alle supporters al in het stadion aanwezig waren, werd alsnog besloten een streep te zetten door het spelen van de wedstrijd. Er barstte vervolgens een (naamloze) storm van kritiek los.

Daar is van geleerd. Het Supporterscollectief Nederland kwam direct in actie, duels in de Jupiler League een dag later werden wel bijtijds uitgesteld waarna er voor de toekomst nieuwe afspraken werden gemaakt. Die afspraken kun je hier nalezen en waarschijnlijk gaan we dit weekeinde merken of die nieuwe richtlijnen een beetje werken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >