Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – PSV

We maken ons op voor de topper! Of nou ja… Een blik op de ranglijst schept wellicht andere verwachtingen. Toch spelen er altijd genoeg dingen rondom beide clubs die de wedstrijd 'topperwaardig' maken. Het mag dan wel rommelen in Eindhoven, maar ook bij Ajax loopt het niet soepeltjes. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax – PSV.

01 februari 2020 - 13:00
Copyright-ProShots-3990864
Tijdens de laatste thuisontmoeting met PSV won Ajax de Johan Cruijffschaal. © Pro Shots

Onderling resultaat vooralsnog in balans
Op een of andere manier heeft Ajax het altijd lastig tegen PSV. De lampenclub weet precies wanneer het toe moet slaan als de Ajacieden even niet helemaal scherp zijn. Dat zagen we onlangs nog in Eindhoven, maar ook in eigen huis moet Ajax op zijn top voetballen om PSV te kunnen verslaan. Zo maken we op uit de onderlinge resultaten in de Johan Cruijff Arena. De rivalen zijn namelijk in balans wat betreft overwinningen in het huidige stadion van de Amsterdammers.

In alle competities won zowel Ajax als PSV veertien keer in de Arena. Na het winnen van de Johan Cruijffschaal gebeurde het echter pas voor de eerste keer in de historie dat de Ajacieden drie thuiszeges op rij boekten tegen de Eindhovenaren. Als het Ajax zondag lukt om van PSV te winnen, dan is het onderling resultaat in de Arena voor het eerst in het voordeel van Ajax.

Lammers treft favoriete tegenstander
PSV komt behoorlijk gehavend naar Amsterdam. De Eindhovenaren verkochten Steven Bergwijn aan Tottenham Hotspur en moeten de langdurig geblesseerde Donyell Malen nog altijd missen. Daarmee levert de lampenclub behoorlijk wat doelpunten en aanvallende kwaliteiten in. Toch heeft PSV nog een troef achter de hand, namelijk de van een blessure teruggekeerde Sam Lammers.

De spits maakte vorig seizoen in dienst van sc Heerenveen twee treffers in de Arena en gaf in diezelfde wedstrijd ook nog eens een assist. Lammers is daarmee tegen geen enkele tegenstander in de eredivisie bij meer goals betrokken dan tegen Ajax. De Brabander kan zelfs de eerste speler in veertien jaar worden met minstens drie competitietreffers tegen Ajax in de Arena.

Randzaken overschaduwen topper
We kennen inmiddels allemaal wel de situatie in Eindhoven. Na flink wat teleurstellende resultaten, een ontslagen trainer, gemor bij de supporters en de verkoop van hun beste speler, mag je gerust spreken van crisis. Interim-trainer Ernest Faber erkent dan ook dat het in deze rumoerige tijd lastig is om volledig gefocust te blijven op het voetbal. “Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we moeten de aandacht op deze wedstrijd proberen te houden. Dat is super moeilijk, maar we zijn profs,” aldus Faber tijdens de wekelijkse persbabbel.

Naast de crisis in Eindhoven, helpt een blik op de ranglijst ook niet echt mee aan het ‘toppergevoel’. De titelstrijd gaat dit seizoen niet direct tussen Ajax en PSV en dus neemt dat wellicht wat lading weg die normaalgesproken voelbaar is bij deze wedstrijd. Het duel kan daarnaast ook gezien worden als ‘topper zonder toppers’, gezien de afwezigheid van topspelers als Daley Blind, Hakim Ziyech, Bergwijn en Malen.

Toch heeft de wedstrijd tegen PSV nog genoeg in zich om het als topper te beschouwen. Er speelt altijd een stukje rivaliteit mee en daarnaast is het behalen van drie punten gewoon ontzettend belangrijk in de jacht op de vijfendertigste landstitel. Wij hebben in ieder geval zin in de (misschien iets afgezwakte) topper!

Ajax en PSV trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >