Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Babel beantwoordt vragen SV Ajaxleden: ‘Trabelsi was echt wereldklasse’

Amper terug bij Ajax onderwierpen we Ryan Babel in ons nieuwe magazine Ajax Life meteen aan het vragenvuur van SV Ajaxleden. Over gepest worden, het nemen van tatoeages en straattaal. En waarom maakte Hatem Trabelsi zo veel indruk op een destijds piepjonge Babel?

14 februari 2020 - 09:05
babel-1200-trabelsi
Trabelsi ontfermt zich in 2005 over een piepjonge Babel. © Pro Shots

Babel noemt Trabelsi als antwoord op een vraag van Merel Verbeek (21). Zij wilde van de aanvaller weten welke Ajacied – met wie Babel samenspeelde of nu speelt – hij het allerbeste vindt of vond. “Hatem Trabelsi maakte op mij het meeste indruk. Hij was echt wereldklasse, vond ik.”

Een mooi en verrassend antwoord en Babel legt natuurlijk ook uit waarom de Tunesiër belangrijk voor hem was. “Trabelsi haalde toen een heel hoog niveau en was erg constant. Je had in die tijd nog niet zo veel moderne fullbacks, zoals we die nu veel zien. Je had er een paar die aanvallend heel goed waren, van wie Cafú misschien wel het beste voorbeeld is.”

“Trabelsi tikte wat mij betreft in die tijd een soortgelijk niveau aan – zowel verdedigend als aanvallend – en was zijn tijd ver vooruit. Ik leerde ook veel van hem, omdat ik op de trainingen vaak tegenover hem stond. Ik had het vaak zwaar tegen hem, maar na de trainingen vertelde hij me altijd wat ik beter kon doen om het hem en dus andere backs lastig te maken. Hij was daarin echt belangrijk voor me.”

In het nieuwe magazine geeft Babel antwoord op nog veel meer toffe supportersvragen. Het blad valt vanaf vrijdag bij 87.000 leden op de deurmat. Wil je het magazine ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >