Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen incasseert gevoelige tik op bezoek bij FC Twente

De teller is voor Ajax Vrouwen gestopt bij vijf overwinningen op rij. FC Twente maakte een einde aan de reeks van voltreffers door dinsdag een inhaalwedstrijd met 2-1 te winnen. Als gevolg hiervan zijn de titelkansen voor de ploeg van Danny Schenkel nog verder geslonken.

26 februari 2020 - 10:18
twenteuitinhalencar
Van den Bgihelaar kan Ajax Vrouwen niet altijd een resultaat bezorgen. © Pro Shots

Ajax Vrouwen staat al zo'n beetje het gehele seizoen op achterstand ten opzichte van PSV – dat ook nog eens een stuk sterker oogt – maar de afgelopen periode snoepte het wat puntjes van zijn achterstand af. De marge is nu echter weer in ere hersteld.

Dit alles is het gevolg van een verliespartij op bezoek bij Twente. De trip naar Enschede stond eerst op de planning voor begin februari, maar als gevolg van storm Ciara werd ook die wedstrijd afgelast. Ondanks het liggen van de storm zorgde het inhaalmoment zo op het oog voor vervlogen titelkansen.

Het is niet dat Ajax Vrouwen het niet probeerde, maar enkele acties van Anna-Lena Stolze waren het elftal van Ajax te machtig. Eerst prikte Stolze de bal in de verre hoek en daarna strafte ze een dubbele fout – Van Lunteren leed balverlies en keepster Kop stond ver voor haar doel – af door vanaf de middencirkel direct uit te halen.

Het verschil was daarmee gemaakt, al deed Marjolijn van den Bighelaar een minuutje later nog wel iets terug. Helaas is Van den Bighelaar een van de weinige speelsters bij Ajax Vrouwen die over een beetje scorend vermogen beschikt en was een gelijkmaker in de slotfase te veel gevraagd.

Door de nederlaag zag Ajax Vrouwen de achterstand op de ongeslagen koploper PSV groeien naar zeven punten. En, ook niet onbelangrijk: Twente naderde tot op twee punten. Dit is van belang met het oog op de strijd om een tweede ticket voor de Champions League.

De volgende wedstrijd liegt er trouwens ook niet om: dat is PSV-uit. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion. Niet lang daarna nemen de vier beste ploegen het tegen elkaar op in de play-offs. De Ajacieden zijn met nog twee reguliere potjes te gaan wel al zeker van deelname.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >