Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen bekert door na overwinning op Be Quick ’28

Ajax Vrouwen is erin geslaagd om de kwartfinale van de KNVB-beker te bereiken. De titelhoudsters van het bekertoernooi waren vrijdagavond in Zwolle met 3-1 te sterk voor Be Quick ’28. De Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Iina Salmi, Desiree van Lunteren en Ellen Jansen.

01 februari 2020 - 10:14
2019-11-29-Ajax-vr-PEC-Zwolle-024
Op jacht naar de vierde dennenappel op rij? © Ajax Images

De bekeravond begon zeer voorspoedig voor de ploeg van Danny Schenkel. De wedstrijd was nog geen tien minuten bezig, of Ajax Vrouwen had er al twee doelpunten in liggen. Vrijwel direct na de aftrap wist Salmi het net te vinden, waarna Van Lunteren de marge vanaf elf meter vergrootte naar twee.

Be Quick – dat niet uitkomt in de eredivisie – wist echter wel knap de aansluitingstreffer te maken. De Amsterdamse defensie stond niet op te letten en daar wist Anouk Bourgonje namens de thuisploeg van te profiteren. Voordat de Zwolse dames ook maar aan een bekerstunt konden denken, schoot Jansen haar ploeg alweer op 3-1.  

Het bleef uiteindelijk bij de vier doelpunten voor rust. Na de thee kreeg Jansen nog wel een aantal mogelijkheden op haar tweede treffer van de avond, maar het ontbrak aan scherpte voor het vijandelijke doel. Ook Be Quick was nog dicht bij een doelpunt, maar de lat voorkwam een spannende slotfase.

Zo bereikt Ajax Vrouwen dus de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Als de dames zich wederom plaatsen voor de finale, dan presteren ze dat al voor de zesde keer op rij. De laatste drie finales gingen de ‘Amsterdames’ er dan ook vandoor met de dennenappel.

Afijn, eerst maar eens de kwartfinale doorkomen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >