Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt situatie Vertonghen bij Spurs 'natuurlijk' in de gaten

De eerste beschietingen leverden geen terugkeer op, maar dat wil niet zeggen dat een rentree van Jan Vertonghen in Ajaxshirt definitief van de baan is. De Belg heeft wel eens leukere tijden beleefd bij Tottenham Hotspur en is bovendien transfervrij. Als vanzelf komt dan een terugkeer naar Ajax in beeld.

10 februari 2020 - 10:25
situatiejancar
Pfoe, arme Jan. Dit moeten we sowieso niet meer willen. © Pro Shots

De nu nog 32-jarige Vertonghen werd in de winterstop genoemd als mogelijke vervanger van Daley Blind, die gelukkig bijzonder snel lijkt te zijn hersteld van een ontstoken hartspier. Omdat dit begin januari nog niet duidelijk was, werd er door Ajax een hengeltje uitgegooid bij 'Superjan'.

Salariseisen werden toen genoemd als spelbreker, maar dat kunnen we ons eerlijk gezegd nog altijd niet voorstellen. Het salarisplafond bij Ajax is flink opgehoogd en Vertonghen weet ook wel dat hij wat water bij de wijn moet doen. Maar het hele verhaal krijgt nu een extra dimensie.

Vertonghen werd vorige week na een flets optreden in het FA Cup-toernooi tegen Southampton (3-2) al na 55 minuten gewisseld door José Mourinho, waarna de Belg een aangeslagen indruk maakte. Spurs speelde beter zonder dan met hem. De lichaamstaal van Vertonghen vertelt vaak sowieso wel meer dan hij eigenlijk zou willen prijsgeven en nu loog het er niet om.

Vertonghen zat er doorheen en misschien had één van de andere wisselspelers van Spurs eventjes een arm om zijn schouder moeten leggen als troost. Dat bleef echter uit, waardoor de hele situatie alleen maar treuriger werd. Sindsdien barst het van de speculaties over wat de toekomst brengt.

“Natuurlijk volgen wij zijn situatie nadrukkelijk,” erkende Erik ten Hag toen hij zondag te gast was bij Rondo. “Maar je moet ook kijken naar de positie waarop iemand kan spelen. Als alles bij elkaar komt – de beschikbaarheid plus positie waarop iemand speelt – dan is hij een optie.”

Het speelt hierbij geen enkele rol dat Vertonghen in het voorjaar zijn 33ste lente telt. “Van een leeftijdsgrens is geen sprake. Als een speler goed genoeg is, doet leeftijd er niet toe,” aldus Ten Hag.

Overigens haastte zaakwaarnemer Tom de Mul – inderdaad, de Tom de Mul! – zich al om tekst en uitleg te geven over de toch vrij treurige beelden van Vertonghen op de reservebank bij Spurs. “Jan was gewoon teleurgesteld op het moment van zijn vervanging. Over zijn eigen prestatie, over die van het team,” deelde De Mul met Het Laatste Nieuws.

“Jan kan zijn teleurstelling moeilijk verbergen, maar zo is hij nu eenmaal. Hij wil nog zo veel. Het EK is een superprioriteit en hij wil zo lang mogelijk spelen in een topcompetitie, niet uitbollen. Hij heeft nog enorm veel honger.”

De Mul licht verder toe: “Er is veel belangstelling voor Jan, zeker als vrije speler, maar Spurs blijft voor ons ook een interessante optie. De deur staat nog altijd open.”

Net als in Amsterdam dus!

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1225361909148475394

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >