Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aansteller Deyverson stelt niemand te hebben geprovoceerd…

De frustraties liepen tijdens Getafe - Ajax hoog op. Zowel op het veld als erbuiten. Getafe-spits Deyverson kreeg na zijn openingstreffer een aansteker tegen zich aan gegooid en stortte - na even nadenken - jammerend ineen.

21 februari 2020 - 09:11
deyverson-1200
Álvarez duwt Deyverson richting spelerstunnel, direct na het rustsignaal. © Pro Shots

Een Oscar zal de aanvaller er niet mee winnen, maar het staaltje acteerwerk paste geheel in de slechte film waarin Ajax was terechtgekomen. Dat neemt niet weg dat het gooien van een aansteker werkelijk oliedom is en de Uefa weet er vast wel raad mee. We stonden er al niet lekker op.

Deyverson vierde de 1-0 voor het uitvak, maar stelde tegenover Spaanse media dat hij daarmee niemand heeft willen provoceren. “Ik maakte een doelpunt en vierde het met het tonen van de tatoeage van mijn vrouw. Dat is het. Maar het doel waarin ik scoorde was nu eenmaal dicht bij het uitvak.”

Nadat de aansteker hem had getroffen, zakte Deyverson gillend ineen. Al moest hij er even over nadenken. Een bijzonder schouwspel, maar de aanvaller stelt écht heel veel pijn te hebben gehad. “Ze gooiden iets tegen me aan. Heel hard. Het deed me veel pijn. Ik hoef me hier niet slecht over te voelen. Het was slecht van de supporter, die moet zich slecht voelen. Voetbal is iets moois, dit hoort daar niet thuis. Het moet vriendschappelijk zijn.”

Op zich heeft Deyverson daar een punt, want je moet inderdaad niet met dingen gooien. De aansteker die hem trof veroorzaakte echter ook een bijzondere vorm van geheugenverlies bij de spits. Direct na het rustsignaal liep Deyverson pesterig langs het uitvak. Een oliedomme actie om nog meer olie op het vuur te gooien, maar de steracteur in kwestie waste zijn handen in onschuld. Hij had niet geprovoceerd…

De toch al over de kook geraakte Edson Álvarez zag het gebeuren en vloog op Deyverson af om hem richting spelerstunnel te duwen. De Mexicaan had gelijk, al ontstond daardoor gelijk een nieuw opstootje. Het was allemaal niet fraai en de arbitrage had best tegen het getreiter mogen optreden. Dingen gooien is niet handig, een uitvak provoceren is dat evenmin.

Het zal Deyverson allemaal een rotzorg zijn, zo kunnen we opmaken uit zijn uitspraken. En ergens is dat wel logisch. Getafe had Ajax binnen een mum van tijd precies daar waar het de Amsterdammers wilde hebben: op de kast.

Deyverson: “Ik respecteer iedereen en heb het al vergeven. Ik ben hier om te blijven werken en vechten. Ik ben geen ster, ik zal altijd het maximale moeten geven. Het belangrijkste is dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Ik ben heel gelukkig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >