Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar onderstreept het nog maar eens: 'Kampioen worden moet'

Ajax begint als koploper van de eredivisie aan 2021. Precies zoals je mag verwachten. Tot zover echter het goede nieuws, want dankzij de nodige decemberbibbers wordt het een winterstopje vol twijfels. Edwin van der Sar onderstreept nog maar eens dat er niet gefaald mag worden.

28 december 2020 - 10:26
Sarmoetcar
Hopelijk kan Van der Sar in 2021 positieve boodschappen verkondigen. © Pro Shots

Nee, 2020 was voor de gemiddelde Ajacied geen leuk jaar. Dan doelen we nog niet eens op heftige randzaken, maar vooral het puur sportieve aspect: Ajax verloor tien wedstrijden en hopelijk heeft het toe te dienen coronavaccin een positieve bijwerking, want dingen kunnen en moeten beter.

De verwachtingen zijn en blijven hoog. Het lijkt eerste prioriteit om wat spelers fit te krijgen en of dit nu wel of niet lukt, vanaf 10 januari worden er prestaties verlangd. Zo'n beetje iedere drie dagen, tegen de toppers en andere niet-misselijke tegenstanders.

“Kampioen worden is essentieel, daar is alles op gebaseerd. Vorig jaar hadden we pech in de Champions League en nu deden we onszelf de das om. Dat was voor mij persoonlijk een teleurstelling, maar ook voor Erik ten Hag en de spelers,” aldus Van der Sar bij Ajax TV.

“We hebben vier jaar geleden kunnen zien hoe mooi het is om ver te komen in de Europa League, maar of we weer de finale moeten halen? Kampioen worden moet,” antwoordde de algemeen directeur. Er zijn dus geen excuses. Er moet gepresteerd worden en de schaal moet in 2021 naar Amsterdam.

Tussenjaar of niet, Ajax moet zijn huidige platform gebruiken om verder te groeien. Een nobel streven, maar ook een streven dat slechts kan worden verwezenlijkt als er in 2021 wel vanaf de hervatting tot 34ste speeldag wordt gepiekt.

“Een seizoen als 18/19 willen we vaker meemaken. Daar is ook alles op gebaseerd. Onze ambitie is er nog steeds. Als Marc Overmars zegt dat dit een tussenjaar wordt, is dat alleen om er weer sterker uit te komen. Wij blijven kijken naar clubs als Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid.”

Van der Sar vervolgde: “Als andere clubs geen hoge transfersommen meer kunnen betalen, wie weet kunnen we onze spelers dan nog langer houden. Wij willen een zo sterk mogelijk elftal hebben. Als andere clubs geen spelers meer kunnen ophalen, kan dat een gunstige factor zijn. Maar we blijven afhankelijk van af en toe een goede transfer.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >