Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Uitgedund Ajax heeft na superstart geen kind aan PEC!

Heel eerlijk? Wij knepen 'm een beetje na het checken van het lijstje beschikbare spelers. Het oogde allemaal wat broos, kwetsbaar, noem maar op. Op een andere avond had het zomaar fout kunnen aflopen, maar niet op de avond van Ajax – PEC Zwolle. De beschikbare Ajacieden deden precies wat ze moesten doen.

13 december 2020 - 20:52
Pecthuisopenercar
Gelijkheid, vrolijkheid en een overwinning. Althans, dat was zaterdag. © De Brouwer

De tanden moeten eventjes op elkaar in de slotserie van 2020. De pijntjes beginnen toe te nemen, het programma blijft maar vol en om de drie dagen wordt er een prestatie verwacht. Winnen alleen is bij Ajax niet voldoende. Nee, het moet ook nog eens met flitsend veldspel.

Nou, geflitst werd er zeker tegen PEC! Een minuutje of elf was er nodig voor de eerste twee treffers waarmee Ajax zelfs voorliep op de VVV-uit-index. Zo'n bijzondere avond werd het niet, hoor. Nee joh. Verre van zelfs. En stiekem geeft dat ook helemaal niet.

We waren zaterdag blij voor Klaas Jan Huntelaar en Quincy Promes. De oude, sluwe vos heeft nog altijd zijn streken en daar kunnen we van genieten, terwijl we hoopten dat Promes zichzelf over het dode punt scoorde. Hij liet eindelijk weer eens een glimp zien van de Promes van vorig seizoen.

Helaas lijkt die hoop alweer vervlogen getuige het nieuws van zondag... Promes wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident en slaapt in de nacht van zondag op maandag niet thuis. Het is niet best, hoor, als je van je bed wordt gelicht door oom agent om te moeten verantwoorden wat er is gebeurd.

Quincy zelf zegt trouwens dat er niet zo veel aan de hand was. Of, in ieder geval: dat hij er niet bij betrokken was. We zijn in afwachting van meer nieuws. Maar dat dit hele gedoe nog wel eens een vervelend staartje kan krijgen, kunnen we niet uitsluiten. En dat terwijl het zaterdag zo fijn was dat Ajax een 4-0 op het scorebord toverde.

Zo zie je maar hoe snel dingen kunnen veranderen. Of zelfs vervliegen, zoals je wilt. Tijd voor foto's dus, gemaakt door De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, stem je dan op Huntelaar als Ajacied van de Wedstrijd? Nu kan het nog en getuige de tussenstand, doen jullie niets liever dan deze kans benutten. Precies zoals KJH het graag ziet. Maar op iemand anders stemmen mag natuurlijk ook. Klik hier om de stembus te openen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >