Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Uitgebreid beeldverslag van ‘crazy night’ starring Ajax en FC Utrecht

We kunnen inmiddels lachen om de 5-4-bekerzege van Ajax op FC Utrecht, maar tijdens de zenuwslopende aangelegenheid in de Johan Cruijff Arena wisten we soms echt niet waar we naar zaten te kijken. Het levert wel een bijzonder fotoverslag op, al hopen we dat alles in de juiste volgorde staat.

17 december 2020 - 09:59
Crazy Night 1200
Crazy night mensen, crazy night! © Pro Shots

Want ja, er gebeurde zó ontzettend veel mafs... Negen doelpunten, enorme blunders, open huis achterin, overtredingen en een bizar scoreverloop. Dan kan het zijn dat hieronder een fotootje misschien effe niet helemaal op de juiste plek staat. Vergeef het ons maar.

Erik ten Hag sprak na afloop over een 'crazy night' en lachte daarbij zijn tanden bloot. Als je uiteindelijk aan de goede kant van de score staat, kun je er misschien ook om lachen, maar wat Ajax verdedigend liet zien tegen FC Utrecht was bij vlagen écht om te huilen.

Nee, maar serieus... Wat een foutencircus. Nico Tagliafico werd al na twee tellen in moeilijkheden gebracht door Ryan Gravenberch, verspeelde vervolgens de bal en bam raak. Perr Schuurs liep soms als een kip zonder kop rond, Devyne Rensch leverde de de bal knullig in met een tegentreffer tot gevolg en debutant Kjell Scherpen probeerde een hete kroket te vangen.

Waar keken we naar? Het was soms echt niet te geloven. Voor de neutrale kijker heet dat dan een leuke wedstrijd. Ja, nou, dat zal best. Gelukkig waren er ook fijne dingen te zien. Natuurlijk de winnende pegel van captain Tadic vlak voor tijd, maar ook beide treffers van gelegenheidsspits Zakaria Labayd mochten er absoluut zijn.

Labyad is zo'n beetje de eerste speler die bij alles en nog wat kritiek krijgt, maar hij drukte twee keer gedecideerd en koelbloedig af. De aanvalsopzetten die eraan voorafgingen waren fraai. Niet te verdedigen! Het was maar goed dat er voorin af en toe dingen lukten, zodat wat er achterin allemaal misging niet noodlottig was.

Een crazy night verdient een crazy fotoverslag. De plaatjes zijn van Pro Shots.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >