Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwelingen Rensch en Scherpen scoren plussen en minnen bij Ten Hag

De opstelling in bekerwedstrijden wil nog wel eens afwijken. Meestal uit luxe, maar soms ook niet. We zagen woensdag bij Ajax uit pure noodzaak twee nieuwe gezichten. We hebben het uiteraard over Devyne Rensch en debutant Kjell Scherpen. Beiden beleefden een wedstrijd vol ups en downs.

17 december 2020 - 09:09
Renschscherpencar
Niet lullig bedoeld, maar dit is een foto waarop de nieuwelingen beiden staan. © Pro Shots

Hoewel keepers elkaar wel vaker onder de lat afwisselen zodra er om de KNVB-beker wordt gevoetbald, wil het verhaal dat Andre Onana 'niet beschikbaar' was. Erik ten Hag was niet al te scheutig met details, maar blijkbaar kon Onana niet keepen tijdens Ajax - FC Utrecht (5-4).

En dus moest Scherpen wel op doel. Diezelfde Scherpen kon de bal al na een minuut uit datzelfde doel halen, want langer had Mimoun Mahi niet nodig om te scoren namens Utrecht. Daar sta je dan, als je op je twintigste pas net een minuutje officieel doelman van Ajax bent.

“Het is heel vervelend als je binnen een minuut een tegendoelpunt incasseert. Dan moet je ook als doelman veerkracht tonen. Daarin liet Kjell een goede uitstraling zien. Hij deed een aantal dingen heel goed,” steekt Ten Hag positief van wal na een vraag van Ajax Life.

“Helaas ging er ook iets mis. Bij het derde of vierde doelpunt, het vierde doelpunt geloof ik, zat Kjell er heel slecht bij. Dat was duidelijk,” vervolgt de trainer. Het is veelzeggend dat Ten Hag eventjes hardop twijfelt over tegendoelpunt drie of vier, want Ajax slikte liefst vier tegengoals...

Scherpen was dus schuldig aan een doelpunt, maar dat gold net zo goed voor Rensch. Ook de rechtsachter moest een keertje schuldig pleiten. Desondanks toont Ten Hag zich zeer enthousiast over het optreden van de nu nog zeventienjarige verdediger. “Ik heb echt genoten van die jongen.”

“Ook Devyne had een foutje. Daar moet hij veel daadkrachtiger optreden, maar positioneel was-ie erg goed. Aan de bal was hij ook erg goed. Hij liet duidelijk zijn talent zien en ik heb genoten. Hij moet op deze voet verder gaan. Er is het één en ander bij te leren, maar als je op deze leeftijd dit al kunt, belooft dat veel voor de toekomst.”

Rensch strompelde na 86 minuten van het veld. De kramp schoot er vol in, op het oog in beide benen, en zo te horen wist Rensch amper nog waar hij het zoeken moest. De wedstrijd duurde net één actie te lang, want Ten Hag stond al op het punt om de basisdebutant naar de kant te halen.

“Ik wilde hem wisselen, maar toen werd er een snelle inworp genomen. Devyne moest dus nog heel eventjes door. Ik hoop niet dat het tot een blessure heeft geleid. Hij zat er natuurlijk doorheen. Hij is nog heel jong en niet gewend om met deze intensiteit een wedstrijd te spelen.”

De krampaanval bij Rensch zorgde er uiteindelijk voor dat de linksbenige Lisandro Martínez als vierde keus (!) op rechtsback de wedstrijd volmaakte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >