Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blijft positief na bekeravond om mesjogge van te worden

Na negen doelpunten wilde Erik ten Hag niet te lang stilstaan bij wat er allemaal misging bij Ajax. Er werd gewonnen en daar gaat het soms om, zeker tijdens een knotsgek bekeravondje. De Ajacieden wisten FC Utrecht met grote moeite van zich af te schudden. Het werd bizar genoeg 5-4 en er ging veel fout. Heel veel.

17 december 2020 - 01:32
Hagcrazynightcar
Er moest door Ten Hag flink wat rechtgezet worden... © Pro Shots

“Dit was reclame voor het voetbal, zou ik zeggen. Het was een geweldige wedstrijd. Ik zag veel fouten, heel veel fouten. Puur cupvoetbal. Ik denk dat we de mensen thuis iets geboden hebben. Crazy night. Veel fouten, van beide kanten, maar ook mooie doelpunten,” zo vatte Ten Hag de bizarre wedstrijd in een halve minuut samen.

Ho, wacht even... Reclame voor het voetbal? Kan dit iets verduidelijkt worden? “Het was een echte bekerwedstrijd, dat kun je wel zeggen. Het was alles of niets en voor ons werd het alles, na een heel open wedstrijd,” verduidelijkte Ten Hag tegenover de schrijvende pers.

De trainer wees op een waslijst aan afwezigen bij Ajax, waardoor hij maar liefst vijf Jong Ajacieden bij de selectie moest halen. “Ik heb zeker aan onze kant ook rare fouten gezien. Die mogen niet voorkomen. Maar ik moet het elftal uiteindelijk ook complimenteren.”

“We hebben veerkracht en weerbaarheid getoond,” vervolgde Ten Hag, die na tachtig minuten nog tegen een 3-4-achterstand aankeek. “Het team vocht voor elkaar. We hebben ons gepresenteerd als een echte ploeg. De houding klopte, de mentaliteit ook. En bij fases werd er heel goed gevoetbald. Plus dat er mooie doelpunten zijn gemaakt. Uiteindelijk kan ik ervan genieten.”

Maar er valt heus iets na te bespreken, hoor. Begrijp de trainer niet verkeerd. Ten Hag: “De tegendoelpunten zitten in mijn hoofd, daar moeten we het nog wel even over hebben.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >