Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke uitgedunde formatie zet jij neer in Den Haag?

Ajax reist zondagmiddag af naar Den Haag voor het een-na-laatste potje voor de winterstop, maar vol zal de spelersbus niet zitten. De ploeg van Erik ten Hag kampt met flink wat pijntjes en blessures, alhoewel er wel wat Ajacieden terugkeren in de selectie. Tijd om te puzzelen dus!

19 december 2020 - 12:07
Th11ado800
Promes keerde al terug op het trainingsveld, maar doet hij dat ook in de basiself? © Ajax Images

Het lijstje met beschikbare Ajacieden is er na het KNVB-bekerduel met FC Utrecht (5-4) niet veel langer op geworden. Het goede nieuws is in ieder geval dat Klaas Jan Huntelaar en Sean Klaiber weer van de partij zijn, nadat ze tegen de Domstedelingen nog een schorsing uitzaten. In de spits en op de rechtsbackpositie valt er dus weer wat te kiezen, maar verder blijft het puzzelen.

Zo zijn Noussair Mazraoui en David Neres er sowieso niet bij in Den Haag, terwijl we vooralsnog in het duitster tasten wat betreft de beschikbaarheid van Andre Onana. Ook spitsen Lassina Traoré en Brian Brobbey zien we niet terug tijdens het duel met de Hagenezen. En oja, de ernst van de krampaanval van Devyne Rensch is afwachten.

Daar tegenover staat wel de terugkeer van Quincy Promes. De gearresteerde Ajacied is inmiddels weer op vrije voeten en keerde deze week zelfs terug op het trainingsveld. Als we afgaan op de woorden van Ten Hag, rekenen wij erop dat hij zondagmiddag ‘gewoon’ in de spelersbus richting de Hofstad stapt.

Nu we de blessure-update hebben gehad, is het tijd om na te denken over de opstelling. Zoals gezegd valt er in de spits weer wat te kiezen en dus zijn we benieuwd: posteer jij Huntelaar of noodspits Zakaria Labyad in de punt van de aanval? En wat te doen met Promes? Gun jij de aanvaller gelijk een basisplek? En zo ja, op welke positie dan?

Laat maar zien hoe jouw ideale basiself eruit ziet! Hoe? Nou, door onze app te openen. Of te downloaden, als je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad 'de tribune', selecteer de wedstrijd tegen ADO en leef je uit!

Ben je klaar met het maken van je eigen opstelling? Deel jouw creatie dan via de verschillende socialmediakanalen en voeg #tenhagself toe. Daarna is het een kwestie van discussiëren met je medesupporters!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >