Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wisselde in de rust juist om goed te blijven voetballen

Erik ten Hag baarde toch wel opzien door drie spelers te wisselen in de rust van ADO Den Haag - Ajax. Dat pakte niet helemaal lekker uit. Oftewel: van 0-4 naar 2-4. De Ajacieden voetbalden een slechte tweede helft, maar dit wilde de trainer met het doorvoeren van zijn wissels juist voorkomen.

21 december 2020 - 11:36
Hagadotweedehelftcar
Ten Hag moest nog even druk coachen in de tweede helft. © Pro Shots

Martínez, Taylor en Promes namen het stokje over van Tagliafico, Gravenberch en Antony. En dat bleek toch iets teveel van het goede. Gravenberch en Tagliafico zijn belangrijk in de opbouw en de balverplaatsing, Antony zorgde voor creativiteit. De wissels scheelden een slok op een borrel.

“Het heeft alles te maken met concentratie. Die zakte weg. Het gaat erom hoe je aan de tweede helft begint. Dan kan het lastig zijn om weer erin te komen. Daarom heb ik bewust in de rust gewisseld. 'Begin goed, dan kun je het doortrekken', voegde ik toe,” aldus Ten Hag.

Ajax 'verloor' de tweede helft met 2-0 van ADO waardoor de plaatselijke behangkoning alsnog een beetje in de gloria is, maar de gemiddelde Ajacied kreeg van de slechte tweede helft juist de pest in zijn lijf. Dit terwijl de eerste helft met vier doelpunten prima te pruimen was.

“De eerste helft zaten we heel hoog in de concentratie, zoals wij dat in trainersjargon noemen. De bezetting was goed, het positiespel ook en we kregen veel kansen. Daar moet je als ploeg goed voor staan. ADO kwam er niet aan te pas, we veroverden de bal telkens terug,” vervolgde Ten Hag over de eerste 45 minuten.

De eerste 45 minuten en de tweede helft die volgde, waren zo ongeveer elkaars spiegelbeeld. “Als de aandacht een beetje verslapt en spelers net andere dingen gaan doen, kan ook ADO profiteren,” stipt de trainer nog maar eens het belang aan dat iedere wedstrijd, iedere helft serieus moet worden genomen.

“De spelers raakten er ook geïrriteerd door. Het begint met het tempo van vrijlopen, maar ook net iets te lang aan de bal blijven, slechte kantwisselingen, restverdediging, drukzetten en achterin één-tegen-één komen te staan. Door zoiets toe te laten, ontstaan dus irritaties. Al kregen we zelf ook nog drie tot vier goede kansen.”

Conclusie, Erik? “We nemen mee naar huis waar we voor zijn gekomen. De eerste helft was uitstekend, de tweede helft dramatisch. Dat was het...”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >