Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax bij beste zestien van Europa hoort

Het hoeft niet. Het mag wel. Eigenlijk hoort het ook. Hoe zit dit precies? Het lijkt erop alsof er wat druk wordt weggenomen rondom Ajax, dat woensdag (aftrap 18.55 uur) de uitdaging aangaat om zich bij de beste zestien clubs van Europa te voetballen. Winst op Atalanta is noodzakelijk.

08 december 2020 - 14:20
Hagfinaleajaatacar
De status van Ajax als Europese uitdager staat op het spel. © Pro Shots

Er wacht de Ajacieden met recht een sleutelwedstrijd. Eentje met een nasleep. Ajax en Atalanta zijn twee clubs die de laatste jaren in de Champions League behoren tot de uitdagers van de absolute top. Wie van de twee kan de status als uitdager bevestigen? Dat is de grote vraag.

En woensdag volgt het antwoord, tijdens een heuse finale in de Johan Cruijff Arena. Althans, zo omschrijft Ten Hag het. “Ik zie deze wedstrijd als een finale. Het is geweldig om finales te spelen, ook als die finale slechts toegang geeft tot de laatste zestien. Daar kijken we naar uit.”

“Het woord tussenjaar is begin dit seizoen gevallen, maar dat is niet zomaar gezegd, want wij zijn heel ambitieus. We zijn zelfs zo ambitieus dat we bij de laatste zestien willen horen. En ik heb er ook alle vertrouwen in dat we erbij gaan horen.”

De uitschakeling in de CL werkte vorig jaar rond deze tijd nogal door in de koppies. Het was een klap die Ajax eigenlijk niet meer te boven kwam. Het ging mis op Stamford Bridge tegen Chelsea en het kwam in het vervolg eigenlijk totaal niet meer op zijn pootjes terecht. Eeuwig zonde.

Ten Hag: “Het is een droom om in de Champions League te blijven. Het is ook onze ambitie, maar er is geen man overboord als we het niet halen. Dan gaan we door in de Europa League en proberen in dat toernooi hoge ogen te gooien. Maar ons streven is duidelijk: naar de laatste zestien. We weten wat we willen en gaan er vol voor.”

Finales kunnen nog wel eens saai zijn, maar de trainer van Ajax verwacht een spectaculaire wedstrijd. Net als in Bergamo. “Atalanta speelt heel attractief. En direct. Wij spelen ook attractief. Het werd een geweldige wedstrijd. Binnen onze speelwijze en vanuit ons systeem moeten wij een antwoord geven op hoe Atalanta het doet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >