Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Overmars zou het mij vertellen als er iets speelt’

Geruchten zijn er in de voetbalwereld altijd en dus ontkom je er als trainer niet aan om hier op in te gaan. Zo ook Erik ten Hag. Hij moest vragen beantwoorden over zijn eigen toekomst én die van directeur spelerszaken Marc Overmars.

23 december 2020 - 10:45
Hag Overmars 1200
Ten Hag gelooft niet dat Overmars Ajax de rug toekeert. © Ajax Images

De trainer ging zitten met een plukje vaste Ajaxvolgers, waaronder De Telegraaf, en stelde weinig boodschap te hebben aan de Borussia Dortmund-geruchten en verwacht eveneens dat hij volgend seizoen ‘gewoon’ samenwerkt met Overmars. Over laatstgenoemde gaan ook verhalen in Spanje dat het Ajax-avontuur eindigt.

Ten Hag kent de verhalen, maar denkt dat het niet zo’n vaart loopt. “Wij hebben zo’n goede verhouding met elkaar en werken zo goed samen, dat ik er niet van uitga dat hij vertrekt. Hij heeft me daarover niks gezegd en zou dat zeker doen als er iets speelt.”

De trainer hoopt ook zeker op het aanblijven van Overmars, want hij werkt naar eigen zeggen uitstekend met hem samen. Met algemeen directeur Edwin van der Sar eveneens. “Zij raken niet snel in paniek. Ze zijn standvastig en volgen hun beleid. Ik maakte ook andere bestuurders mee. Die sprongen na een beetje kritiek gelijk in de paniekmodus.”

Maar geruchten zijn er dus niet alleen over Overmars. Nee, de de naam van de trainer zelf gaat ook rond. Met Borussia Dortmund wordt zelfs concreet een club genoemd. De Duitsers stuurden Lucien Favre de laan uit en moeten op zoek naar een nieuwe coach.

Ten Hag ontkent dat hij met een andere club heeft gesproken. “Ik ben gelukkig bij Ajax, heb nog een contract tot media 2022 en heb met geen andere club gesproken. Dat is het formele antwoord. Misschien als er elders ooit zo’n mooie uitdaging als Ajax op mijn pad komt, zeg ik iets anders. Maar Ajax is mijn uitdaging.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >