Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is niet bang voor sportief verval bij Ajax

Decemberbibbers... Ajax moet de komende wedstrijden aantonen dat het niet in dezelfde val trapt als vorig seizoen. Gebeurt dit weer, dan kunnen de dingen wel eens naar en vervelend worden. Erik ten Hag zegt er alle vertrouwen in te hebben. En dat moet de trainer natuurlijk ook zeggen.

10 december 2020 - 10:58
Hagvervalcar

De Ajacieden trokken vorig seizoen in eerste instantie de lijn van goed voetbal moeiteloos door en ook 2020/2021 werd na een wat stroeve start leuker en leuker en... toen brak het lijntje?! Precies als de buitenwereld zich afvraagt of Ajax soms te groot is voor de eredivisie, gaat het mis.

Ajax is niet te groot voor de eredivisie. Ajax is hooguit te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Kijk maar naar de nieuwe derde plaats in de groepsfase van de Champions League. Het uitdagen van gerenommeerde ploegen als Liverpool en Atalanta was een stapje te ver.

Het gaat er de komende periode vooral om dat er nationaal wordt gepresteerd. Eerst moet de ploeg enkele decemberhobbeltjes overwinnen – dit terwijl werd gestruikeld over FC Twente – en daarna wachten begin 2021 de nodige toppers, waarna we meer weten over de serieuze kampioenskansen.

“Er is niets met mijn ploeg aan de hand, haha. Dit is Champions League, we zijn derde geworden achter Liverpool en Atalanta. Wat er zaterdag gebeurde, was duidelijk. Dat heeft ook met deze wedstrijd te maken, waarvoor we alles gemobiliseerd hebben,” reageert Ten Hag op de mindere resultaten.

“We zitten in een fase waarin spelers wat klachten hebben. Ik hoop dat mensen zo snel mogelijk weer aansluiten en beschikbaar zijn. Als dat gebeurt, hebben we een heel goede ploeg,” vervolgt de trainer, die de boel moet zien te stutten.

“Ik ben niet bang voor verval, maar we moeten wel opletten. Dit mag niet blijven hangen, we moeten deze tegenslag omzetten naar energie. De spelers krijgen van mij nog geen halve dag. Daarna moeten ze er weer staan en energie opbouwen voor zaterdag.”

Het wordt zaak dat Ajax weer enkele glimpen toont van de doelpuntenmachine die het een maandje geleden leek te zijn geworden. “We kregen het ook tegen Atalanta te laat voor elkaar om spelers rond het zestienmetergebied te brengen. Toen kregen we pas kansen. Eerder niet.”

Tegen Twente gebeurde al min of meer hetzelfde. Laten we hopen dat het magere Ajaxjaar 2020 met een beter gemoed kunnen afsluiten, want er gingen al maar liefst tien wedstrijden verloren...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >