Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Ongeïnspireerd Ajax geeft niet thuis na heerlijke fakkelvuurzee supporters

Zou Ajax - Atalanta (0-1) anders zijn verlopen als de Johan Cruijff Arena had gekolkt? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat de Ajacieden vooraf volle bak werden gesteund door een groep supporters. De camera van Pi-Alfa legde de zaken haarfijn vast.

10 december 2020 - 10:02

Als je je club niet in het stadion kunt steunen en je wilt de manschappen toch succes wensen, dan vraagt dat soms wat creativiteit. Daarom toog een flinke supportersschare richting kruising Spaklerweg/Van der Madeweg, wetende dat de spelersbus daarlangs zou rijden richting Johan Cruijff Arena.

Het levert de geweldige beelden op die je hierboven ziet. De spelersbus rolde door een heerlijke rode fakkelvuurzee, ten teken dat het tegen Atalanta moest gebeuren. Als zulks de spelers niet inspireert, wat dan wel?

Ons supportershart ging er in elk geval harder door kloppen en gloeien. Gloeien als de vele fakkels, die de straten rood deden oplichten. Klaas Jan Huntelaar en Quincy Promes filmden vanuit de bus en deelden de beelden op hun socials. “We missen jullie,” schreef KJH er nog bij.

Aan de supporters lag het niet. Zij hadden hun werk gedaan. Ajax nog meer op scherp zetten. Laten zien hoe de wedstrijd leefde en hoe belangrijk de club voor ze is. Nu moesten de spelers het zelf doen. Op het veld. In een lege Arena, zonder de eigen aanhang.

En dat… dat ging niet. Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de inspiratie totaal ontbrak bij Ten Hags elf. De fakkelvuurzee en alle aanmoedigingen vooraf ten spijt. Ajax - Atalanta oogde als een oefenpot uit de voorbereiding en leek in niks op een finale die uitmaakte welk van de twee ploegen actief zou blijven in de Champions League.

Zo vol peper het gebeuren rond de spelersbus was, zo zouteloos oogde het spel tijdens de wedstrijd. Balen. Keihard balen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >