Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic vindt 'middencirkeloverleg' tijdens wedstrijden juist goed

Er valt ons de laatste wedstrijden iets op bij Ajax. Het lijkt wel alsof er meer dan voorheen overleg wordt gevoerd zodra het spel eventjes stilligt. Hoog tijd dus om ons vermoeden voor te leggen aan Dusan Tadic. De aanvoerder geeft aan dat hij de overleggen in de middencirkel juist fijn vindt.

19 december 2020 - 17:54
Tadicoverlegcar
Tadic vindt het juist goed om de koppen bij elkaar te steken. © Pro Shots

Ajax kende een prima herfst met de ene na de andere overwinning en de koppositie kwam werkelijk geen moment in gevaar, maar sinds de klok op wintertijd staat, gaat het toch allemaal een tikkie moeizamer. Er werd zelfs thuis verloren van FC Twente (1-2).

We hebben geen idee waarom precies, maar het valt ons op dat er vaker overleg gevoerd lijkt te worden tussen de bepalende spelers. Het viel ons tot twee keer toe op tijdens Ajax - PEC Zwolle (4-0), waarbij het er zelfs niet altijd even vriendelijk aan toe leek te gaan.

De ene keer lag het spel stil, de andere keer was er na een schot op doel extra afstemming nodig tussen Daley Blind en Andre Onana, die enigszins geïrriteerd leken. Ook tijdens Ajax - FC Utrecht (5-4) zagen we dat de koppen weer bij elkaar werden gestoken.

Blind was opnieuw van de partij, evenals Tadic. De twee sleutelspelers werden geflankeerd door mannen als Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Perr Schuurs. Ook Nico Tagliafico hebben we een keertje gespot. Oftewel: de spelers met het meeste balbezit.

“Altijd als zich tijdens de wedstrijd een momentje van rust voordoet, proberen we een gesprek op te starten. Het gaat dan om kleine dingen. Hoe is het gevoel van sommige spelers? We zoeken altijd naar dingen die we beter kunnen doen,” antwoordt Tadic op de vraag van Ajax Life.

We zien natuurlijk wel vaker dat er een speler door Erik ten Hag naar de kant wordt geroepen om de nodige aanwijzingen in ontvangst te nemen. Is het toeval dat het 'middencirkeloverleg' opvalt of zien we spoken die er niet bestaan nu het niet altijd meer vanzelf lukt om een tegenstander opzij te schuiven?

Tadic: “Nee, gewoon... Als er eventjes pauze is, of een blessurebehandeling, dan praten we met elkaar. We hebben dan gewoon de tijd om wat details door te nemen. In dit geval moesten we ons beter focussen. Dat spraken we af. We waren geen serieuze discussie aan het voeren, maar gewoon aan het overleggen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >