Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic hoopt dat nederlaag tegen FC Twente 'goed' uitpakt voor Ajax

Je kunt altijd een keertje verliezen. Maar als Ajax onderuit gaat, wil je verliezen na drie ballen tegen de paal of lat, een weergaloze keeper en ga zo maar door. Een kansloze exercities als thuis tegen FC Twente (1-2) werkt door op je humeur. En flink ook. Dusan Tadic probeert positief te blijven.

06 december 2020 - 14:00
Tadictwentecar
Ajax kreeg tegen Twente een echte tik op de neus. © Pro Shots

Ajax verloor zaterdag zijn tweede wedstrijd van het seizoen – dit keer dus in eigen huis... – en net als de nederlaag tegen FC Groningen (1-0) laat deze teleurstelling zijn sporen na. Het veldspel was zo onwijs pover dat er niets viel af te dingen op de overwinning van Twente.

“We spreken altijd af om volle bak te gaan. De laatste vier of vijf wedstrijden speelden we ook goed toen we volle bak gingen. We waren scherp in de duels en zetten goed druk. Maar nu waren we erg slordig. Er was niet genoeg focus, denk ik,” slikt Tadic zijn teleurstelling weg.

De grote vraag is nu vooral: hoe gaat Ajax hier mee om? We hebben vorig seizoen gezien wat er kan gebeuren na een teleurstelling. Daar bleef de ploeg in hangen, waarna een nieuwe dreun werd geïncasseerd. “Misschien is het goed dat is gebeurd,” plaatst de aanvoerder hier tegenover.

“Ja, misschien is dit wel eventjes goed. We moeten hier over nadenken. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, heel belangrijk zelfs. We moeten het veld op stappen met de mentaliteit om te winnen. We moeten volle bak. En vol focussen.”

Ook Tadic is natuurlijk niet vergeten wat er vorig jaar gebeurde. Toen beleefden de Ajacieden kort voor en na de winterstop twee rampweken van de bovenste plank. Een voorsprong in de eredivisie werd twee keer uit handen gegeven met Europese eliminatie erbovenop.

“We moeten vertrouwen houden. Dat is belangrijk. We waren goed bezig tot we deze wedstrijd speelden. Het was duidelijk waarom dit gebeurde. Alles ontbrak. Het was niet goed. Wij moeten beter. Als we beter spelen, mag het geen probleem zijn.”

“We moeten ervoor zorgen dat dit alleen maar een slechte dag was,” vervolgt Tadic. “We moeten hier van leren. Een wedstrijd als deze mag ons niet meer gebeuren. Maar we moeten ook vertrouwen houden in onszelf.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >