Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes ontkent via advocaat betrokkenheid bij steekpartij

Quincy Promes heeft ontkend betrokken te zijn geweest bij een steekpartij. De aanvaller van Ajax zegt dat hij ten tijde van het incident niet aanwezig was op de plaats delict. Dit is de eerste reactie van de hoofdpersoon sinds het nieuws over zijn arrestatie.

13 december 2020 - 17:52
Promesreactiecar
We zijn benieuwd welk staartje dit allemaal krijgt... © Pro Shots

Promes is momenteel in verzekering gesteld, wat betekent dat hij maximaal drie dagen kan worden vastgehouden. Uiteraard kan dit worden verlengd, maar hier moet dan wel voldoende grond voor zijn. Wat Promes betreft, is die grond niet aanwezig.

“Promes betwist uitdrukkelijk de beschuldiging,” laat zijn advocaat Manon Aalmoes weten in een schriftelijke reactie tegenover diverse media. “Hij was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.”

De politie verdenkt Promes ervan betrokken te zijn bij een steekincident. Dit incident vond afgelopen zomer plaats tijdens een familiefeest in Abcoude. Een familielid van Promes raakte na een messteek zwaargewond aan een knie. Eerder zou een beschuldiging over diefstal zijn geuit.

Pas na een recente tip zou de politie zijn gestart met een onderzoek, met de arrestatie van zondag als voorlopig resultaat. Promes is verhoord en wordt op z'n vroegst maandag vrijgelaten. Mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg is de verdenking ten opzichte van Promes. Op dat delict staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Er volgt een tweede verhoor, plus aanvullend onderzoek en wie weet wat verder. Ajax bevestigde in eerste instantie dat Promes niet op de training was verschenen. Waarschijnlijk was de absentie van Promes op De Toekomst ook de eerste aanwijzing dat er iets speelde.

De club geeft zelf geen verklaring uit, maar reageert wel bij monde van een woordvoerder. “Het is een vervelende kwestie. Maar als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via de advocaat.”

Promes kwam zaterdagavond nog met Ajax in actie tegen PEC Zwolle. De Ajacieden wonnen met 4-0 en de 2-0 kwam tot stand via de voet van Promes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >