Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Onnodige uitglijder futloos Ajax op Tilburgse bodem in plaatjes gevangen

Daley Blind sprak na Willem II - Ajax (1-1) over een 'klein dompertje'. Toch moet je maar afwachten wat de totaal onnodige puntendeling je aan het einde van de rit mogelijk kost. Dan worden kleine dompertjes wellicht grote dompers. Wij vatten het verhaal van de wedstrijd voor je samen in ons gebruikelijke fotoverslag.

24 december 2020 - 11:19
1200 Wilaja
Is dit plaatje exemplarisch voor Willem II - Ajax? Wat ons betreft wel. © Pro Shots

Ja, Ajax begon voortvarend met een snelle openingsgoal van Antony. Een voor de keeper houdbare bal ging binnen en dus haalden de Ajacieden gelijk de voet van het gaspedaal. Vervolgens een dikke regenbui eroverheen en toen wist je wel dat het fout zou gaan.

Dat klinkt allemaal wat cynisch, maar het was tenenkrommend hoe Ajax na de openingstreffer op het veld stond. De urgentie om door te drukken was er niet. Het tempo was traaaaaaaaaag. Er was geen bezieling en van goed voetbal was totaal geen sprake. Het compact spelende Willem II had geen enkele moeite om overeind te blijven.

Sterker nog, de Tricolores voelden ook wel dat er wat te halen viel. En dat was ook zo. De gelijkmaker kort na rust was dik verdiend. Ook weer zo'n goal die niet hoefde te vallen, maar ja. Perr Schuurs liet zich te gemakkelijk aftroeven en klaar. Andere dragende spelers gaven wederom niet thuis.

Na de gelijkmaker leek Ajax plots wél de urgentie te voelen, maar het was al te laat. Reageren in plaats van regeren. Dat was wat er gaande was. En dat regeren lukte amper meer, want van slotoffensieven moet dit Ajax het ook niet hebben.

Met de instelling waarmee Ajax in Tilburg op het veld stond, verspeel je ook gewoon punten tegen een laagvlieger als Willem II. Punten die je aan het einde van de rit mogelijk tekort komt, terwijl het totaal niet nodig is.

Enige pluspunt? De kleurspoeling van Antony bleek regenbestendig. De foto's hieronder zijn van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >