Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana wil mede-Ajacieden zien lachen voor duel met Atalanta

We weten niet hoe het met jouw spanning is gesteld en of je nog nagels over hebt, maar bij ons klotsen de zenuwen over de plinten. Gelukkig blijft Andre Onana rustig, in aanloop naar het allesbeslissende duel met Atalanta.

09 december 2020 - 12:01
Onana 1200
Wij hopen vooral op lachende koppies na het laatste fluitsignaal. © Ajax Images

Om 18.55 uur klinkt het fluitje in de Johan Cruijff Arena. Het signaal zal weerkaatsen tegen de lege tribunes, daar waar Ajax kolkende tribunes goed had kunnen gebruiken. Maar goed, het is niet zo. Het maakt de gretigheid van de Ajacieden niet minder, als we Onana moeten geloven.

“Als we willen dat we doorgaan, als we groot willen dromen, start dan vandaag,” spreekt hij met een gulle lach op het digitale huis van de club. “Ik kan je niet beloven dat we gaan winnen, maar ik garandeer je dat we alles geven. Want woensdagavond na de wedstrijd komt er geen tweede kans meer.”

Onana wil vooral plezier en ontspannen koppies bij zijn collega’s zien. Voetbal is leuk, ondanks de grote belangen, nietwaar?

“Vooraf wil ik iedereen zien lachen, zoals we altijd doen voor een wedstrijd. Tijdens de wedstrijd wil ik dat we plezier maken. Want als we plezier hebben, volgens onze filosofie, dan denk ik dat we mooie dingen kunnen laten zien.”

Kortom, genieten is dus het devies volgens de goalie. “Ja, ik wil gewoon dat we gaan genieten. Dan ziet het er voor de tegenstander slecht uit.” Als Onana zelf wil genieten, dan is het zaak om zijn inschattingsfout op Anfield achter zich te laten. Daar is woensdagavond geen ruimte voor. In Engeland al niet, maar nu tijdens deze ‘finale’ tegen Atalanta al zeker niet.

De keeper heeft zijn misser inmiddels een plek gegeven. “Het is zoals een goede vriend, Samuel Eto’o, altijd zegt: ‘je verliest niet, je leert.’ Deze fout maakt mij alleen maar beter.”

De gezichten op De Toekomst zullen – zeker na het verlies tegen FC Twente (1-2) – niet altijd op standje vrolijk hebben gestaan. Maar ook daar moest toch een streep onder.

Onana: “We moeten dat vergeten en doorgaan. Anders blijven we dezelfde fouten maken en leren we er niet van. Woensdag gaat het op een positieve of negatieve manier invloed hebben op de rest van ons seizoen.”

Waar Onana hoopt op vrolijke Ajaxgezichten vóór de wedstrijd, hopen wij vooral op lachende koppen ná het laatste fluitsignaal tegen Atalanta.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >