Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klopp op bijna bizarre wijze in de gloria na winst op Ajax

Jürgen Klopp heeft de overwinning op Ajax bijzonder goed aangenomen. Liverpool was voor de tweede keer met 1-0 te sterk voor de Ajacieden en de zware omstandigheden maken het voor de trainer een overwinning die met stip binnen komt op het lijstje van memorabele momenten.

02 december 2020 - 13:13
Kloppgloriacar
Klopp bedankt Kelleher voor een puik optreden. © Pro Shots

Liverpool beleeft de laatste jaren genoeg memorabele momenten, maar de winst op Ajax-thuis betekent bijzonder veel voor Klopp. 'The Reds' wonnen recent de Champions League en werden eindelijk weer kampioen, maar zelden zagen we hem na het laatste fluitsignaal zo'n sprint trekken.

“Ik overwoog eventjes rustig in de dug-out te blijven vanwege alle camera's. Maar toen dacht ik: ach, waarom ook niet...?” Klopp deelde zijn vreugde via verschillende kanalen, van interview met het clubkanaal tot en met een digitaal georganiseerde persconferentie.

Waar Andre Onana bij Ajax helaas de schlemiel werd, groeide de jonge derde Liverpool-doelman uit tot één van de helden van de avond. Caoimhín Kelleher bracht redding op een harde kopstoot van Klaas Jan Huntelaar en ranselde ook een pegel van Noussair Mazraoui onder de lat vandaan.

“Kelleher heeft het fantastisch gedaan. Die jongen moet fantastisch slapen of juist helemaal niet. Maar wat het ook wordt, ik hoop dat hij ervan kan genieten. We hadden zijn kwaliteiten keihard nodig. Hij is ontzettend sterk aan de bal en dat konden we goed gebruiken in reactie op de pressie van Ajax,” vervolgde Klopp.

Die goede prestatie leverde Kelleher direct na het affluiten een dikke knuffel op van Klopp. Velen waren een beetje verbaasd: is dit het waard om zo over uit je dak te gaan? Ja, vindt de Duitser. Hij heeft het ondanks goede prestaties niet gemakkelijk als trainer van Liverpool, want de club moet iedere drie dagen een topprestatie leveren terwijl wordt geworsteld met een blessuregolf.

“We hebben het echt heel goed gedaan. We hebben doorgezet en karakter getoond. Het lukte ons om de verdediging gesloten te houden en dat is echt heel belangrijk. We moesten verdedigen met alles wat we in ons hadden. Vergeet niet dat Ajax zo'n beetje al zijn spitsen inbracht. Dus ja, gezien de omstandigheden ben ik hier echt heel blij mee.”

“Dit was echt de meest exceptionele avond op Anfield onder de huidige omstandigheden. Helaas kon niemand dat samen met ons ervaren, want het stadion moest leeg blijven. Ondanks alle wissels winnen we met 1-0. De jonkies waren fantastisch. Iedereen vloog erop. Het was niet onze allerbeste wedstrijd, maar ach... We waren nog niet eerder groepswinnaar na vijf wedstrijden. Voor ons is dat ongelooflijk goed.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >