Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Antony gaan gelijk op in verkiezing Ajacied van het Jaar

Ajax heeft tenminste nog een puntje voorsprong, maar Davy Klaassen en Antony moeten hun koppositie delen. Huh? Jazeker, we hebben het hier over onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Zowel Klaassen als Antony verzamelde tot dusver 17 punten.

29 december 2020 - 11:46
Tussenstandajaciedjaarcar
Klaassen en Antony liggen op kop, maar er is nog niets beslist! © Pro Shots

De Ajacieden leken met een bonus van drie punten aan 2021 te mogen beginnen, maar die marge slonk dankzij een Tilburgse teleurstelling (1-1) naar slechts één puntje. Aangezien Klaassen en Antony weten hoe het voelt om een koppositie te moeten delen, verwachten we revanche.

Van doelsaldo of onderling resultaat is geen sprake, al weten we dat Klaassen vooral veel punten verzamelde kort na zijn terugkeer. De middenvelder was in de herfst van 2020 erg belangrijk voor Ajax, getuige zijn openingstreffer tegen bijvoorbeeld FC Utrecht (0-3).

Met Klaassen in het elftal leek het middenveld plotseling te kloppen. Zou het toeval zijn dat Ajax wat minder begon te presteren toen de accu van Klaassen leeg leek te raken? Gelukkig konden we voordien en nadien rekenen op Antony's acties aan de rechterflank.

Er zijn nog steeds mensen die beweren dat Antony een soort halve miskoop is, maar met zijn cijfers is nul komma nul mis: zes doelpunten en ook al zeker een handvol assists. Geen wonder dat ook de Braziliaan grossiert in punten. Simpel ook: Ajax is beter met Antony dan zonder. Dusan Tadic staat derde, met een achterstand van vijf punten op het leidende duo.

De punten zijn overigens toegekend door jullie, de bezoekers van Ajaxlife.nl. Na ieder optreden van Ajax openen wij de stembussen en kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Wij tellen de stemmen bij elkaar op en daar komt aan het einde van het seizoen een Ajacied van het Jaar uit.

De vorige drie verkiezingen werden met overmacht gewonnen voor Hakim Ziyech. Om het iets spannender te maken hebben we de puntentelling aangepast naar 3-2-1 zodat het leveren van constante prestaties nóg belangrijker wordt.

Hopelijk presteren zowel de Ajacieden als de ploeg na de jaarwisseling weer op het hoge niveau dat wordt verlangd om kampioen te worden, want dan wordt het pas echt leuk om de Rinus Michels Award aan de Ajacied van het Jaar uit te reiken. Het Talent van het Jaar wordt door de technische staf bepaald, waarna wij de Marco van Basten-trofee beschikbaar stellen.

Tussenstandajaciedvanhetjaar2021

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >