Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind wil met Ajax rond de tafel over een nieuw contract

Daley Blind is en blijft een ongelooflijk belangrijke schakel van de ketting die Ajax vormt. Dat hebben we begin dit jaar kunnen zien, toen de ploeg eigenlijk niet zonder hem kon. Blind zegt ervoor open te staan om met de club te babbelen over een nieuw contract.

29 december 2020 - 10:58
Blindpratencar
Ajax heeft nog altijd veel baat bij de passing van Blind. © Pro Shots

De huidige afspraken met Blind zijn geldig tot de zomer van 2022 en dat klinkt nog ver weg, maar voordat je het weet, is het alweer zo ver. Regeren is vooruitzien en gezien de rol die Blind speelt plus de vijf schalen die hij al verzamelde, is het zo gek niet om als club bijtijds je slag te slaan.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik wacht op Ajax. Ik ben bereid om te praten, laten we het daar op houden. Ik heb altijd gezegd dat mijn ambities nog wel verder reiken dan Ajax. Maar je moet ook realistisch zijn nu, ook als je ziet hoe ik ervoor sta,” aldus Blind tegenover de NOS.

“Laat duidelijk zijn dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en wie weet sluit ik hier wel af. Dat ligt ook aan Ajax natuurlijk. Ik doe geen beloftes,” vervolgt de dertigjarige Blind, die niets belooft maar wel degelijk wil praten en natuurlijk in een bijzondere situatie zit. De verdediger worstelde met hartproblemen.

De oorsprong van die hartproblemen dateert van eind 2019, terwijl begin 2020 in het teken stond van herstel. Dat ging met vallen en opstaan. Misschien keerde Blind wel iets te vroeg terug op een wat stuurloos schip, maar hij wilde de zaak zo graag stabiliseren.

Helaas moest na een schrikmoment richting de herstart van de eredivisie eerst blijken hoe stabiel Blind zelf was. Stabiel genoeg om te mogen blijven voetballen, gelukkig. Er werd en wordt veel geschreven en gezegd, soms tot irritatie van Blind zelf.

“Ik begrijp de vragen over mijn hart. En ik waardeer dat ook wel hoor, natuurlijk. Maar als we net een wedstrijd hebben gespeeld, wil ik het liever gewoon over de wedstrijd hebben. En vraag dan even buiten de camera om hoe het met me gaat.”

Blind besluit: “Het is natuurlijk zo dat het publiek het ook graag wil weten. Ik snap het daarom heel goed, maar soms heb je het er liever niet over.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >