Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena wil stadion sneller vullen via sneltests voor supporters

Het is alweer lang geleden dat er supporters welkom waren in stadions. Het is nog langer geleden dat supporters écht uit hun dak gingen. Wanneer het weer als vanouds wordt? Geen idee... Maar weet dat de Johan Cruijff Arena er alles aan doet om het stadion zo snel mogelijk weer te vullen.

22 december 2020 - 15:56
Sneltestarenacar
Wanneer wordt het weer als vanouds? Geen idee... © De Brouwer

Het is een triest feit dat we ons middenin de tweede golf bevinden en dat zelfs de plannen voor Kerstmis overhoop zijn gegooid en de planbare zorg weer is stilgelegd, maar er gloort ook een streepje licht aan het einde van de tunnel. Het vaccin komt eraan en wie weet krijgt dat corona eronder.

Als het straks beter gaat, hoopt alles en iedereen zo snel mogelijk te kunnen doorpakken op weg naar het oude normaal. Het normaal zoals we dat kennen. Echt terugkeren naar normaal gaat nog een tijdje duren, maar er wordt hard gewerkt om in ieder geval voorwaarden te scheppen voor het oude normaal.

De JC Arena is bijvoorbeeld druk bezig om zijn zaakjes op orde te krijgen, zodat supporters zo snel mogelijk terug naar binnen kunnen als het licht weer op groen springt. Er wordt hard gewerkt aan het optuigen van sneltestlocaties, zodat supporters en bezoekers van het Arena-gebied zich weer kunnen vermaken.

“We zijn als JC Arena samen met de Ziggo Dome, AFAS Live en Pathé in gesprek met instanties en de gemeente hoe je door sneltests weer duizenden mensen naar binnen kunt krijgen,” aldus stadiondirecteur Henk Markerink in onze Ajax Life Podcast. “We werken aan een logistiek plan om mensen in het gebied te krijgen.”

“Het idee is dat mensen zich de dag voor een evenement of op de dag zelf laten sneltesten en een bewijs overleggen dat ze negatief zijn. Voor mensen die last-minute getest moeten worden of het personeel dat nodig is, hebben we een grote testlocatie in het ArenaPark in gedachten. Kort voor een wedstrijd kunnen daar enige duizenden mensen worden getest.”

Er wordt gedacht aan het gebruik van een blaastest, al is er ook een wat ingewikkelder apparaat dat gebruikt zou kunnen worden. Het belangrijkste is dat er zo snel mogelijk een uitslag komt. “Denk aan blazen bij een alcoholtest,” voegt Markerink toe. “De techniek gaat snel. Over een maandje is dat alweer een stuk verder.”

De JC Arena en Ajax stonden te springen om rond de volgende KNVB-bekerwedstrijd een proef te organiseren met zo'n zevenhonderd supporters, maar Ajax lootte AZ-uit. Dat gaat dus eventjes niet door. Overigens is het allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan, geeft ook Markerink eerlijk toe.

“We willen straks weer supporters tot het stadion gaan toelaten en er komt ook een moment waarop steeds meer vaccinaties zijn gezet. Dan krijg je vier groepen: een groep met vaccinatie, een groep die wordt gesneltest, een groep die na ziekte immuun is en een groep van wie je het niet weet. Die groepen zou je bij elkaar kunnen zetten. Maar dat wordt een enorme puzzel. Dat lukt aan de tekentafel gemakkelijker dan in de praktijk.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >