Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Januari met bekeren tegen AZ nóg meer maand van de waarheid voor Ajax

Alsof het speelschema voor januari 2021 nog niet genoeg toppers herbergt, mag Ajax er eentje extra op het programma zetten. De Ajacieden spelen in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi een uitwedstrijd tegen AZ.

19 december 2020 - 23:08
Lotingachtstefinalescar
Kan er in Alkmaar opnieuw gejuicht worden?! © Pro Shots

Het wordt de eerste ontmoeting tussen Ajax en AZ sinds het voortijdig stoppen van 2019/2020, waarna de Ajacieden de Champions League in mochten op basis van een beter doelsaldo. Omdat de tranen in Alkmaar nog maar amper zijn opgedroogd, mogen we wel spreken van een pikant duel.

AZ - Ajax komt op het programma voor 19, 20 of 21 januari. De indeling van de wedstrijden wordt op een later moment bekend, maar zeker is al dat AZ-uit wordt voorafgegaan door de klassieker. En de klassieker wordt weer voorafgegaan door PSV-thuis en een midweeks bezoek aan FC Twente.

Overigens trekt de ploeg van Erik ten Hag een dag of tien later opnieuw naar Alkmaar, want de 31ste staat AZ-uit op het programma voor de eredivisie. Kortom, januari was al de maand van de waarheid en dat is behalve vetgedrukt nu ook nog eens onderstreept met een tweede keer AZ-uit.

Voor de winnaar van AZ - Ajax ligt in de kwartfinales een thuiswedstrijd in het verschiet. Dit kunnen we concluderen op basis van de doorloting, want blijkbaar is het in Nederland in coronatijd onmogelijk om in slechts drie weken een thuiswedstrijd zonder publiek te organiseren. Oh ja, AZ was vrij in de vorige ronde terwijl Ajax met 5-4 won van FC Utrecht.

Ook Ajax Vrouwen kent het resultaat van de bekerloting. Ajax Vrouwen neemt het bij de laatste acht op tegen sc Heerenveen. Het betreft een uitwedstrijd. De ploeg van Danny Schenkel mocht de nooit gespeelde eerste ronde – exclusief voor amateurs – overslaan, maar die doen vanwege coronaperikelen helaas niet meer mee.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >